Meteo Hardenberg

Weersverwachting van het KNMI

Opgesteld op zaterdag 22-2-2020 om 03.39 uur

Perioden met regen en in het noordwesten veel wind. Zondag veel regen

Vannacht is het bewolkt en valt er vooral in het noorden af en toe wat lichte regen of motregen. In het zuidoosten komen er nog enkele opklaringen voor. De minima lopen uiteen van 8°C in het noordwesten tot 4°C in het zuidoosten, bij een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind, in de kustgebieden en op het IJsselmeer is de wind hard tot stormachtig, 7-8 Bft. In de kustgebieden is er kans op zware windstoten van 75-90 km/uur.

Overdag is het overwegend bewolkt en valt er van tijd tot tijd regen of motregen. In de middag trekt een gebied met actievere neerslag van het noordwesten naar het midden. In het noordwesten wordt het vanmiddag geleidelijk droger. De maximumtemperatuur ligt rond 10°C. De zuidwestenwind is vrij krachtig tot krachtig, 5-6 Bft. Aan de kust is de wind hard tot stormachtig, 7-8 Bft met in het noordwesten en noorden nog steeds kans op zware windstoten van 75-90 km/uur.

In de nacht naar zondag wordt de bewolking van het zuidwesten uit dikker en gaat het van het westen uit op steeds meer plaatsen regenen. Aan het einde van de nacht loopt de temperatuur in het zuiden op naar een graad of 9°C, terwijl het elders afkoelt naar ongeveer 5°C. De zuid- tot westenwind is in het noorden matig, in het zuiden matig tot vrij krachtig. Aan de zuidwestkust 8 Bft, elders aan de kust vrij krachtig.

Zondag overdag zijn er overal perioden met regen en in de zuidelijke helft kan er lokaal ca. 20 mm vallen. De middagtemperatuur wordt ongeveer 11°C. De westenwind is in het noorden zwak tot matig, in de zuidelijke helft krachtig, 6 Bft. Aan de zuidwestkust is de wind stormachtig, 8 Bft, terwijl elders aan de kust een vrij krachtige wind staat. Vooral in de zuidelijke helft is er kans op zware windstoten van 75 km/uur in het zuidwestelijk kustgebied mogelijk tot 90 km/uur. In de loop van de middag wordt de wind noordwestelijk en boven land matig, in de kustgebieden vrij krachtig tot krachtig, 6 Bft. (Bron: KNMI)