Meteo Hardenberg

Weersverwachting van het KNMI

Opgesteld op maandag 30-11-2020 om 17.41 uur

Vandaag bewolkt en regen, morgen buien

Het is bewolkt en het regent vanavond langdurig. Bovendien is het nevelig en komt er zeer lokaal mist voor. In het oosten is het met temperaturen van 1 à 2°C boven nul kil. Aan zee ligt de temperatuur met 9°C beduidend hoger. De maximumtemperatuur wordt pas later vanavond bereikt en loopt uiteen van 5°C in Zuid-Limburg tot 10°C aan zee. De wind is boven land zuidwest en matig, langs de kust en op het IJsselmeer zuidwest tot west en (vrij) krachtig. In de loop van de avond wordt de wind aan zee noordwestelijk en neemt nog wat in kracht toe. Boven land wordt de wind dan westelijk.

Vannacht is het wisselend bewolkt met buien, onweer is daarbij in het noordoosten niet uit te sluiten. De west- tot noordwestenwind wordt matig tot vrij krachtig, aan zee wordt de wind noordwest en hard, mogelijk stormachtig, 7-8 Bft. In het noordwestelijk kustgebied zijn er dan zware windstoten tot ca. 80 km/uur. De minimumtemperatuur varieert van 5°C in het oosten tot 8°C in het westen.

Ook morgen overdag hebben we nog te maken met buien. In de loop van de middag en avond wordt het van het noorden uit geleidelijk overwegend droog. Langs de oostgrens kan dan mist vanuit Duitsland binnendrijven. De maximumtemperatuur ligt rond 9°C. De wind draait naar noord tot noordwest en is matig tot vrij krachtig, aan zee krachtig tot hard. Later op de dag neemt de wind af en draait geleidelijk naar noord tot noordoost. (Bron: KNMI)