Meteo Hardenberg

Weersverwachting van het KNMI

Opgesteld op vrijdag 30-7-2021 om 14.05 uur

Wisselend bewolkit en enkele buien, vannacht in het kustgebied veel wind

Vanmiddag is er vrij veel bewolking, in het oosten is eerst de zon te zien. Verder valt er momenteel vooral in het westen af en toe regen, in het noordoosten komt een enkele bui voor. Geleidelijk worden de buien iets actiever en trekken ze van zuidwest naar noordoost over het land. In de tweede helft van de middag breekt van het zuidwesten uit de zon weer vaker door. De temperatuur loopt uiteen van 19°C op de Wadden tot lokaal 24°C in het zuidoosten en oosten. De wind is zuid tot zuidwest en neemt in de loop van de middag toe naar matig, in de westelijke kustgebieden naar vrij krachtig tot krachtig. Langs de westkust wordt de wind in de avond tijdelijk even hard, 7 Bft, met aan zee ook windstoten tot ca. 70 km/uur.

Komende nacht is er vrij veel bewolking en komen er buien voor, de meeste en zwaarste buien in het noorden met daarbij een kleine kans op onweer. De minima liggen rond 14°C. De zuidwestenwind is matig, langs de kust vrij krachtig tot krachtig en in het Waddengebied mogelijk hard, 7 Bft. Ook dan zijn er tijdens buien windstoten mogelijk tot ca. 70 km/uur.

Ook zaterdag overdag komen er verspreid over het land buien voor, in het noorden kunnen deze buien gepaard gaan met onweer. Tussen de buien door schijnt vooral in de middag ook de zon. De maxima lopen uiteen van 18°C in het noordwesten tot 21°C in het zuidoosten. De west- tot zuidwestenwind neemt geleidelijk af naar zwak tot matig, langs de kust vrij krachtig. (Bron: KNMI)