Meteo Hardenberg

Het laatste nieuws uit het Vechtdal

22-3-2023 15:56

Van bouwbedrijven tot attractiepark Slagharen, de jaarlijkse ‘Week van de Techniek’ in het oosten van het land is weer aangebroken. In met name gemeente Ommen en Hardenberg worden er bij tientallen bedrijven schoolklassen van zowel de basisschool als het voortgezet onderwijs rondgeleid. „Hier worden bierkratjes van merken gemaakt die kinderen herkennen.”


22-3-2023 07:00

Lekker loungen op zondagmiddag. Nieuw concept van theater De Stoomfabriek in Dalfsen. Voor de eerste aflevering op 16 april heeft de regionale band 55 Blues Club zichzelf nieuw leven ingeblazen. Maar voor de Lazy jazzy Sunday afternoon moeten ze zich inhouden: geen scheurende, stuwende blues en soul, maar lome, zwoele en jazzy klanken, waarbij het aangenaam chillen is.


22-3-2023 06:00

Sterft het Ommer zwaantie een snelle of langzame dood? Gerrit Steen en Wilma Runhart van de Gemienschop van Oll Ommer hopen op geen van beide. Maar wil de traditionele palmpasenoptocht in de binnenstad blijven bestaan, dan móét de animo onder kinderen toenemen. ,,Behoud van tradities is ons bestaansrecht.”


21-3-2023 17:54

Een arrestatieteam van de politie heeft vanmiddag in Slagharen een man in een woning aangehouden. Hij wordt verdacht van een mishandeling in de nacht van vrijdag op zaterdag en zou bovendien hebben gedreigd een vuurwapen te gebruiken.


21-3-2023 10:02

Directeur Dannis Timmerman staat aan de vooravond van een ingrijpende overstap met ‘zijn’ basisschool De Kardoen. Op een nieuwe locatie in Ommen gaat de onderwijsinstelling samen met Het Palet verder als Kindplein Oost. Na de inloopavond van vanavond moet nog voor deze zomer duidelijk zijn waar de nieuwbouw precies komt.


21-3-2023 08:00

De ene lezer heeft iets nodig, de ander biedt iets aan. In de rubriek ‘Lezers helpen lezers’ verbindt de Stentor al jaren mensen met vraag en aanbod. Met succes. Nu ook online.


20-3-2023 11:30

Een wereldwedstrijd, zo’n duel dat nooit vergeten zal worden, heeft iedereen wel in gedachten. In deze rubriek komen die bijzondere verhalen aan bod. Deze keer Chiel Huisjes en Sjoerd Klarenbeek, de mannen die Dalfsen na drie kampioenschappen op rij achterlaten in de eerste klasse.


19-3-2023 13:26

SC Emmeloord had op bezoek bij VENO een volgende stap richting het kampioenschap kunnen zetten en leek ook hard op weg dat te doen, maar de thuisploeg knokte zich op knappe wijze terug. Hoonhorst sleepte eveneens drie belangrijke punten in de wacht, terwijl Columbia niet zal klagen met het punt bij SDO. Ook Groen Wit’62 kwam goed weg.


19-3-2023 11:00

Hij stapte bijna veertig jaar als waterspecialist door natuurgebied Boetelerveld. Sjaak Bruggeman genoot van de job bij Landschap Overijssel en zijn waarde voor het watermanagement in Oost-Nederland. Maar het werk van de Raaltenaar zit er op. De provincie geeft de regie aan computers en geavanceerde meetsystemen.


18-3-2023 13:39

Wilde SC Genemuiden nog een serieuze rol van betekenis spelen in de titelstrijd, dan had het moeten winnen van Eemdijk. Maar de koploper ging er met de overwinning vandoor. VVOG liep eveneens tegen een pijnlijke nederlaag aan en moet alle zeilen bijzetten om degradatie naar de vierde divisie te voorkomen. Daarin deed Berkum juist uitstekende zaken.


18-3-2023 06:00

De voorzitters van voetbalverenigingen Union SV en SV Nieuwleusen maakten zich de afgelopen maanden hard voor de komst van een nieuw gedeeld kunstgrasveld. De vraag was: welke club krijgt dat veld naast de deur? Daar is nu een antwoord op. ,,Beiden strijd je voor je eigen belang, maar we zijn vooral blij voor het dorp.”


16-3-2023 11:00

Mo Hersi vluchtte ooit naar Salland en groeide op in Slagharen en Dedemsvaart. Zijn theater, comedie en kinderboeken getuigen ervan. Op 25 maart staat hij in Odeon Zwolle. Het verhaal van een culturele veelvraat.


16-3-2023 10:15

De automobilist die woensdagochtend om het leven kwam bij een botsing tegen een boom in Lemelerveld, is een 25-jarige man uit Polen. Dat laat de politie weten.


15-3-2023 15:22

Rick Brink werd dinsdagavond aan tafel bij Vandaag Inside door Johan Derksen getypeerd als ‘dat gehandicapte mannetje uit Overijssel’. De CDA-lijsttrekker uit Hardenberg kan er op verkiezingsdag smakelijk om lachen en vergeet niet te benadrukken wat ‘De Snor’ eraan toevoegde. ,,Het mannetje dat zeer goed voor de boeren is. Klopt helemaal.”


13-3-2023 16:16

Uitbreiding van woonzorglocatie ZGR Brugstede in Lemelerveld was een jarenlange wens van locatiemanager Heleen Flierman. Eindelijk ging deze in vervulling. Vrijdag 10 maart gaf ze samen met toekomstig huurder Janny Boschman het startschot voor de bouw van vijftien appartementen door in de graafmachine de eerste handeling te verrichten.


6-3-2023 15:58

Willie Moes-Dijsselhof uit Balkbrug is vandaag benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Maarten Offinga reikte de koninklijke onderscheiding aan haar uit in MFC ’t Trefpunt in Balkbrug, waar ze tot voor kort vrijwilliger was.


6-3-2023 06:00

De gemoederen over het invoeren van koopzondag in Ommen liepen in het verleden hoog op. Inmiddels is iedereen gewend en stellen de supermarkten een verruiming voor. Niet om 12.00 uur, maar al om 10.00 uur open. Zonder direct winstoogmerk, maar meer om vakantiegangers beter te bedienen. ,,Corona heeft ons daarnaast geleerd dat spreiding van klanten goed is.’’


5-3-2023 13:22

WSV heeft de titelaspiraties kracht bijgezet door koploper SC Bemmel op een 3-2 nederlaag te trakteren. In dezelfde competitie - 1D - ging Columbia met harde cijfers onderuit bij MASV, terwijl vierde divisionisten Alcides en Rohda Raalte eveneens een teleurstellende middag achter de rug hebben. Dat geldt niet voor Heino.


4-3-2023 13:41

Na de pijnlijke nederlaag tegen DETO was het alle hens aan dek bij Flevo Boys, maar de ploeg uit Emmeloord heeft zich uitstekend hersteld en pakte drie belangrijke punten. Ook d’Olde Veste’54 deed belangrijke zaken in de strijd om handhaving. SV Urk en VVOG leden daarentegen een nieuwe nederlaag, terwijl HHC Hardenberg zich blameerde in Spakenburg.


3-3-2023 16:00

Wekenlang waren Mariska Kamphuis en haar gezin in Ommen op zoek naar hun kat. Lucifer was kwijt en er was geen spoor te bekennen. Nu is het beestje weer thuis. Hij dook ernstig verzwakt op in een loods in Nieuwleusen. ,,Ik voelde dat hij nog in leven was.’’


2-3-2023 06:00

Nederland moet van 'Den Haag’ verduurzamen met zonneparken en windmolens, maar het elektriciteitsnet om al die opgewekte stroom te kunnen verwerken raakt verzadigd. Zoals in Hardenberg, waar wethouder Werner ten Kate met ondernemers naar oplossingen zoekt om door te kunnen. ,,Het net zit vol, maar het goede nieuws is dat het net alleen ‘heel soms’ vol zit.”


27-2-2023 08:45

Heel boos is hij. Verdrietig zelfs. Als jongen liep Henk Zenderink (69) regelmatig tussen het jongvee in het 18de-eeuwse schuurtje van zijn ouders. Het Rijksmonument in hartje Hoge Hexel was perfect onderhouden. Dat het bouwwerk sinds de verkoop in 1996 elke dag verder instort, doet hem pijn. Nu doet hij nog één laatste poging om het monument te redden. „Die gemeente Wierden en de eigenaar moeten eens wakker worden geschud.”


25-2-2023 13:35

Er werd reikhalzend uitgekeken naar de Sallandse derby tussen Rohda Raalte en Heino, maar de thuisploeg had geen kind aan haar rivaal. In de tweede divisie beleefde HHC Hardenberg een Super Zaterdag en SC Genemuiden won in de vierde divisie B de tweede periode. SV Urk ging daarentegen onderuit tegen ACV.


23-2-2023 14:00

Het voornemen van de gemeente Dalfsen om twaalf tiny houses aan de Oosterdalfsersteeg te bouwen, is van de baan. Al jaren wordt over het miniatuurwijkje vergaderd en het licht stond zo goed als op groen. Maar nu blijkt dat het aanleggen van een riolering te duur is. En een septic-tank als alternatief ziet wethouder André Schuurman niet zitten. ,,Ik gun Dalfsen meer dan een dixi.”


22-2-2023 08:41

Duizenden lichtjes, versierde praalwagens, vrolijke muziek en dansende mensen: Lemelerveld, oftewel Sprokkeldorp, heeft het carnaval dinsdagavond traditioneel afgesloten met de verlichte optocht.


21-2-2023 06:00

Muziek die uit speakers knalt, jongeren lallend aan de alcohol en scheurende auto’s, met stofwolken tot gevolg. Andries Hoeksma vreest dat deze taferelen zich ook komende zomer weer voordoen op het recreatieterrein pal voor zijn deur, aan de Zeesserweg in Ommen. ,,Het is hier soms net een festivalterrein.”


19-2-2023 10:00

Gerrit de Jonge (67) bestelt een uitsmijter met ham. Op bruin brood, omdat dat gezonder is. Veel maakt het allemaal niet uit, want het bevlogen raadslid van Ommen en 'man van het volk’ is ongeneeslijk ziek. Wat begon met een blaasontsteking bleek kanker te zijn. En die gaat hem binnen afzienbare tijd nekken, zegt hij nuchter. ,,Toch zak je door de grond. Als een klein kind.”


18-2-2023 13:44

SC Genemuiden had zich vandaag al kunnen kronen tot winnaar van de tweede periode, maar na een dramatische tweede helft tegen CSV Apeldoorn moet de ploeg van trainer René van der Weij nog flink aan de bak. In de districtsbeker lieten Batavia’90, Berkum en d’Olde Veste’54 geen steken vallen, al kwamen de Lelystedelingen heel goed weg.


15-2-2023 06:00

De weg, het spoor, de industrie, een railterminal, zonneparken en straks misschien tien windmolens. De omgeving van het huis van Jan Meijerink is de afgelopen dertig jaar flink veranderd. Hoewel er achterdocht blijft, houden bewoners van De Bese in Dalfsen vertrouwen in de oprechtheid van de overheid. ,,Anders wordt het David tegen Goliath. Laten we dat nu juist willen voorkomen.”


14-2-2023 17:59

Een 38-jarige vader uit Dedemsvaart kreeg vandaag 367 dagen cel waarvan 365 dagen voorwaardelijk opgelegd. De man stapte zelf naar een zorginstelling en vertelde dat hij over de schreef was gegaan met zijn toen 5 maanden oude kind.