Meteo Hardenberg

Het laatste nieuws uit het Vechtdal

28-5-2023 08:00

De ene lezer heeft iets nodig, de ander biedt iets aan. In de rubriek ‘Lezers helpen lezers’ verbindt de Stentor al jaren mensen met vraag en aanbod. Met succes. Nu ook online.


27-5-2023 13:28

Dat het erom zou gaan spannen, was vooraf wel duidelijk. Maar dat de ontknoping in de derde divisie en vierde divisie B zó zinderend zou worden... Voor Flevo Boys, csv Apeldoorn én VVOG zit het seizoen er nog niet op. Zij maken vanaf volgende week hun opwachting in de nacompetitie. Bij d’Olde Veste’54 overheerst de teleurstelling. De Steenwijkers promoveerden vorig jaar naar de vierde divisie, maar keren na één seizoen alweer terug in de eerste klasse.


26-5-2023 07:00

De subsidiepot is volledig leeg getrokken, Ommer ambtenaren kijken likkebaardend naar het kleine dorp even verderop binnen de gemeentegrenzen. Het project Lemele Groen, wat watermanagement en (groene) sedumdaken als speerpunten kent, heeft indruk gemaakt en kan maar zo eens als voorbeeld gaan dienen voor heel Ommen.


24-5-2023 06:30

In de missie om alle onbewaakte spoorwegovergangen in Nederland op te heffen is Vilsteren de volgende halte voor spoorwegbeheerder ProRail. In het Vechtdaldorp wordt begin volgend jaar een nieuwe houten spoorbrug voor voetgangers gerealiseerd. Eentje met een heus Vilsterens tintje.


23-5-2023 07:00

Begin juni neemt DLTC Gerner vier padelbanen in gebruik op sportpark Gerner. Aan de achterzijde van het clubgebouw op het sportcomplex van de Dalfser tennisvereniging is een kooiconstructie met dik veiligheidsglas in aanbouw, waar leden en niet-leden kunnen spelen. De club hoopt dat de investering in deze snelgroeiende sport veel nieuwe leden oplevert.


20-5-2023 13:37

Flevo Boys herstelde zich in de thuiswedstrijd tegen WV-HEDW uitstekend van de nederlaag bij SDV Barneveld en begint daardoor met een nipte voorsprong aan de kraker tegen Olde Veste’54, dat ondanks een zege degradatie weer een stapje dichterbij zag komen. SV Urk speelt ook volgend seizoen in de derde divisie, bij VVOG blijft dat de vraag. Vierdeklassers ’t Harde en ‘s-Heerenbroek pakten zonder goed te spelen de titel.


19-5-2023 07:00

Succes kent vele vaders. Zo ook de Hardenberg City Run, die sinds 2004 uitgroeide tot een van de meest aansprekende hardloopevenementen in de wijde regio. Zaterdag verschijnen ongeveer 2500 lopers aan het vertrek voor de zeventiende editie.


18-5-2023 16:00

De nieuwe fietstunnel bij het spoor over de N340 tussen Dalfsen en Zwolle is net open, of er klinkt kritiek. De onderdoorgang is prima door autoverkeer te nemen en dat is volgens omwonenden ‘levensgevaarlijk’. De oplossing? ,,Zet er camera’s op. Iedere keer een boete van 500 euro. Dan is het snel afgelopen.”


16-5-2023 11:14

De twee veelbesproken windmolens in Nieuwleusen hebben hun werk gedaan. De adepten van energiebedrijf Nieuwleusen Synergie hebben afgelopen jaar een aanzienlijk hogere omzet behaald dan de vooraf geraamde 1,4 miljoen euro. Opvallend, want de windmolens stonden toch regelmatig stil.


14-5-2023 13:22

Alcides heeft dit seizoen al veel te verduren gehad, maar twee klappen op één middag... De ploeg uit Meppel verloor met ruime cijfers van Hollandia en hoorde dat concurrent Rkvv Velsen zich naar een mogelijk cruciaal punt heeft geknokt. Ruinerwold, Robur et Velocitas én Wijhe’92 beleefden eveneens een teleurstellende middag, terwijl vv Reünie de titel pakte in de vierde klasse C.


13-5-2023 13:32

Er was uiteindelijk meer moeite voor nodig dan de eerste helft had voorspeld, maar SV Urk boekte een belangrijke zege op Excelsior‘31 en zette daarmee een grote stap richting lijfsbehoud. Dat geldt niet voor Flevo Boys, d‘Olde Veste’54 en VVOG, zij leden een dure nederlaag. ‘s-Heerenbroek en CSV‘28 houden het spannend en ook asv Dronten blijft meedoen om de prijzen. In Heerde mag de vlag al uit.


10-5-2023 17:00

Landgoed het Laer in Ommen is volgende maand vier dagen lang het decor van Engels kostuumtheater. Twintig acteurs zijn onderdeel van een spel dat losjes is gebaseerd op de onder vrouwelijke millenials populaire serie Bridgerton.


8-5-2023 16:44

,,Ze zijn echt niet naar Polen, maar gewoon hier in de buurt. Wat moet je nou met 31 laurieren van dit formaat?” Joop Bekedam, ook bekend als Gruune Jopie, is verbolgen. En niet zo’n beetje ook. Voor het eerst in twintig jaar mist hij niet alleen een voetbalpotje van zijn geliefde ASC’62, bovenal is er de woede over de brutale diefstal van zijn groene struiken.


6-5-2023 13:38

Wie bij aanvang van deze speeldag had gezegd dat Flevo Boys Eemdijk met ruime cijfers zou gaan verslaan, was ongetwijfeld voor gek verklaard. Maar de ploeg uit Emmeloord won toch écht met 5-2 en deed daarmee goede zaken in de strijd tegen degradatie. Ook VVOG kan terugkijken op een meer dan geslaagde middag, terwijl voor d’Olde Veste’54 de zorgen flink toenemen na het thuisduel met SDV Barneveld.


1-5-2023 16:02

De Belgische klinisch psycholoog en schrijver Manu Keirse geeft op maandag 8 mei op het Vechtdal College in Ommen een lezing met als thema: mensen helpen bij verlies en verdriet.


29-4-2023 23:34

Een feestje van een ander in je eigen huis, het is de nachtmerrie voor iedere sporter. De volleyballers van Side-Out moeten – samen met DAC uit Dedemsvaart – toekijken hoe Peize de driekamp om een plek in de tweede divisie winnend afsluit. ,,Kop omhoog, slikken en weer doorgaan”, stelt aanvoerder Tom Lenderink van degradant Side-Out nuchter vast.


29-4-2023 13:34

Het seizoen van Berkum krijgt mogelijk een heel fraai slot, want de Zwollenaren plaatsten zich ten koste van csv Apeldoorn voor de finale van de districtsbeker. Asv Dronten mag na de zege bij WHC eveneens nog hopen op een prijs, terwijl Dieze West een titel kan vergeten. Batavia’90 zette een volgende stap richting het kampioenschap. Voor SVI is het doek definitief gevallen.


24-4-2023 18:45

De gemeenteraad van Ommen heeft voor de komende jaren 200.000 euro beschikbaar gesteld voor het programma ‘Samen tegen drugs in Ommen’. De Vechtdalstad zet daarmee het project om middelengebruik onder jongeren te minimaliseren sowieso tot 2024 voort.


24-4-2023 15:09

Op de Vechtdallijnen zet Arriva op vrijdag 5 mei voor het Bevrijdingsfestival in Zwolle extra treinen in. Ze rijden vanuit Ommen richting Zwolle.


23-4-2023 13:17

Een overwinning op Trinitas zou Steenwijkerwold het kampioenschap in de derde klasse A schenken. Het werd nog even spannend, maar de club mag zich opmaken voor een terugkeer in de tweede klasse. Ook voor CCW’16 en Heeten is het feest. Columbia pakte weliswaar een spectaculair en knap punt tegen hoogvlieger SC Bemmel, maar heeft daar in de strijd tegen degradatie mogelijk niet heel veel aan.


22-4-2023 13:31

Twee titelkrakers in Zwolle en bij beide was het de vraag of we na negentig minuten een nieuwe koploper zouden hebben. Dat is het geval, want Heerde versloeg Dieze West en ’s-Heerenbroek boekte een belangrijke zege bij CSV’28. Ook VVOG deed uitstekende zaken, maar dan in de strijd om handhaving. SV Urk ging daarentegen voor de tweede keer op rij onderuit.


20-4-2023 16:36

Het centrumplan Dalfsen raakt in een stroomversnelling. Mede om een subsidie van ruim 850.000 euro niet mis te lopen, is haast geboden bij de aanleg van de Klimaatwinkelstraat in het hart van het dorp. Voor eind volgend jaar moet het project zijn afgerond, dus wil het Dalfser college - vooruitlopend op het definitieve ontwerp - al in mei geld zien van de gemeenteraad.


20-4-2023 16:29

Stichting Dutch Animal Rescue (DAR) heeft sinds deze week een eigen meldpost in Hardenberg. ,,Daarmee hopen we weer sneller te kunnen bewegen in de gemeente en vrijwilligers aan te trekken”, stelt bestuurslid Edwin Knol.


20-4-2023 15:16

Mocht kunstwerk de Feniks van het Vechtdal na eerder kostenverhoging opnieuw een financiële tegenvaller oplopen, dan gaat de provincie Overijssel niet langer bijleggen. Een motie van JA21 om ‘geen extra gemeenschapsgeld naar budgetoverschrijdende kunst’ te schuiven is aangenomen. ,,Mensen hebben moeite om boodschappen te betalen, dan is extra geld voor kunst ongepast.”


16-4-2023 13:16

Alcides heeft de punten keihard nodig en dacht minstens een gelijkspel over te houden aan het bezoek aan HBS, maar het moest in de slotfase alsnog z’n meerdere erkennen in de ploeg uit Den Haag. Ook voor Columbia duurde de wedstrijd een paar minuten te lang. Beekbergen, Lemelerveld en Rohda Raalte gingen eveneens onderuit, terwijl Heino en Robur et Velocitas juist goede zaken deden.


13-4-2023 11:31

Barend Rooseboom schreef deze week geschiedenis bij de Historische Vereniging Avereest. Na 40 jaar voorzitterschap trad de grondlegger van de vereniging af. Onder zijn motiverende leiding kwam de organisatie tot volle wasdom. Loslaten valt niet mee: ,,Maar het moet een keer, ik ben inmiddels 80.”


8-4-2023 13:43

Wilde HHC Hardenberg in het restant van dit seizoen nog een serieuze rol spelen in de titelstrijd, dan had de thuiswedstrijd tegen Katwijk gewonnen moeten worden. De ploeg van trainer Pascal Diender moest echter een flinke domper slikken. SV Urk zal eveneens balen van het behaalde resultaat, terwijl VVOG met een punt weinig opschiet. Berkum en csv Apeldoorn plaatsten zich voor de halve finale van de districtsbeker.


7-4-2023 06:00

Gebiedsmanager Vechtdal Rolf Halverhout en senior adviseur Landschap Overijssel Wout Nieuwenhuis zijn trots op de Vechtdalbiografie. Het boekje vertelt in 29 pagina’s over het verleden, heden en toekomst van het Vechtdal. ,,Een handzaam boekje, men hoeft hier niet door een atlas van 800 pagina’s te jakkeren.”


4-4-2023 19:00

Het aantal toeristische overnachtingen in het Vechtdal is nog niet zolang geleden gestegen naar ruim twee miljoen per jaar. Om al die bezoekers beter wegwijs te maken is mede door Vechtdal Martketing nu een Toeristisch Informatie Punt in de Albert Heijn in Dalfsen ingericht. Folders, magazines en streekproducten. ,,Het Vechtdal staat als een huis.”


4-4-2023 17:43

Harm Schepers zwaait dit jaar af als preses van Plaatselijk Belang Kloosterhaar. Ook Henk Nijboer stopt als bestuurslid, na twintig jaar. Ze zoeken opvolgers, zodat het PB-bestuur zeven leden blijft tellen. ,,Als PB valt er veel te bereiken, als je stil in een hoek blijft zitten, komt er niet wat.’’ De 67-jarige Schepers hoopt dat er opvolgers opstaan.