Meteo Hardenberg

Het laatste nieuws uit het Vechtdal

30-9-2023 13:34

Bij hoge verwachtingen komt teleurstelling altijd snel om de hoek kijken. De kraker tussen SV Urk en SC Genemuiden stelde lang (een beetje) teleur, maar kwam volledig los na de 1-0 voor de thuisploeg. SV Urk hield stand en boekte een belangrijke overwinning. DVS’33 ging daarentegen opnieuw onderuit, terwijl HHC Hardenberg voor de tweede keer op rij punten liet liggen. Gescoord werd er vooral in Zwolle: Berkum en CSV’28 produceerden gezamenlijk negen treffers.


24-9-2023 13:32

De zaterdagclubs lieten er geen gras over groeien en de elftallen die een dag later in actie kwamen, maakten er eveneens een gedenkwaardige speeldag van. AZC, Loenermark én sv Orderbos keken in de tweede helft allemaal tegen een 2-0 achterstand aan, maar knokten zich terug en stapten uiteindelijk zelfs nog als winnaar van het veld. Rohda Raalte beleefde eveneens een fijne middag en herstelde zich van de nederlaag tegen Buitenpost.


23-9-2023 13:37

Na de klinkende overwinning op Eemdijk en het knappe gelijkspel bij IJsselmeervogels werkte SC Genemuiden met veel vertrouwen toe naar het thuisduel met Rijnvogels. Sportclub leek lang op weg naar een volgend goed resultaat, maar moest in de slotfase een domper verwerken. HHC en SV Urk beleefden eveneens een teleurstellende middag. VVOG boekte tegen Berkum andermaal een grote zege, csv Apeldoorn en WHC waren eveneens op dreef en zijn met drie heerlijke punten aan het seizoen begonnen.


16-9-2023 13:38

SC Genemuiden was er na de 4-0 zege op Eemdijk op gebrand om op bezoek bij IJsselmeervogels te laten zien dat het dit seizoen om de titel gaat strijden. Drie punten zaten er niet in, maar met een 2-2 gelijkspel kan de ploeg van trainer René van der Weij zeker thuiskomen. SV Urk kwam goed weg tegen VVSB, terwijl HHC de vijfde zege op rij boekte en DVS’33 de eerste van het seizoen. SV Schalkhaar deed wat het moest doen en verzekerde zich van een plaats in de volgende ronde van de districtsbeker.


9-9-2023 13:41

Het moest een mooie middag worden voor SC Genemuiden en dat werd het ook. De ploeg van trainer René van der Weij boekte op eigen veld een imponerende 4-0 overwinning op Eemdijk. SV Urk blijft eveneens ongeslagen in de derde divisie A: Peter Wesselink en zijn manschappen versloegen Staphorst met duidelijke cijfers. In de tweede divisie staat er geen maat op HHC Hardenberg, terwijl VVOG opnieuw uithaalde in de vierde divisie D.


7-9-2023 08:00

De ene lezer heeft iets nodig, de ander biedt iets aan. In de rubriek ‘Lezers helpen lezers’ verbindt de Stentor al jaren mensen met vraag en aanbod. Met succes. Nu ook online.


2-9-2023 13:36

HHC boekte zaterdagmiddag de derde zege op rij en AGOVV zorgde voor een stuntje door te winnen van eersteklasser CSV Apeldoorn. Urk pakte drie punten in een spektakelstuk tegen Sparta Nijkerk. Flevo Boys haalde snel de spanning uit de derby tegen plaatsgenoot Emmeloord en Berkum maakte korte metten met Heino.


31-8-2023 11:00

De organisatie van het Plinq Loopfestijn moest vorig jaar de langste afstand, de halve marathon van Dalfsen, schrappen vanwege een tekort aan vrijwilligers. Daar is een schrikeffect van uitgegaan, zegt penningmeester Edwin Smook van de organiserende ijsclub Stokvisdennen. ,,We kregen achteraf aardig wat reacties in de trant van: als ik dát had geweten…”


28-8-2023 15:16

De Urker Mans Formatie geeft op zaterdag 2 september een concert in de Hervormde Kerk in Ommen. Urk is van oudsher verbonden met de zee en dat hoor je terug in het repertoire van dit ensemble dat bestaat uit veertien zangers in Urker klederdracht.


26-8-2023 13:39

Staphorst had na de nederlaag bij Eemdijk wat recht te zetten, maar leek met IJsselmeervogels als tegenstander een zware middag tegemoet te gaan. De ploeg van trainer Joram Hendriks zorgde echter voor een stunt door de Rooien met een 1-0 nederlaag terug naar huis te sturen. HHC boekte de tweede zege op rij, terwijl SC Genemuiden genoegen moest nemen met een punt. Berkum, Heino en VVOG beleefden een valse start in de vierde divisie.


24-8-2023 10:00

Oude tijden moeten herleven, met namen van bekende renners die het affiche sieren. Dat is de droom van Gerrit de Jonge, voorzitter van de stichting Wielerronde van Ommen. Zover is het nog niet, al kent de vierde editie wel een primeur: voor het eerst is er een afzonderlijke koers voor vrouwen in de Ommerland Wielerronde, die komende zaterdag wordt verreden.


24-8-2023 07:00

Mensen die het afgelopen jaar in Oudleusen kwamen wonen, konden gisteravond tijdens een barbecue kennis maken met elkaar en met andere inwoners van het dorp. Die barbecue vormde de start van het meerdaagse Oranjefeest, volgens de organiserende Oranjevereniging bij uitstek de gelegenheid om elkaar te ontmoeten.


12-8-2023 13:44

Het werd in de slotfase nog even spannend, maar Staphorst verzekerde zich ten koste van AWC van een plekje in de volgende kwalificatieronde van de KNVB Beker. Ook csv Apeldoorn, d’Olde Veste’54 en Sparta Nijkerk kenden een goede start van het seizoen. SV Urk verloor daarentegen bij DVS’33, terwijl SC Genemuiden z’n meerdere moest erkennen in Barendrecht.


9-8-2023 19:00

Bij Willem Knol springen de tranen in de ogen, wanneer hij de urnenruimte op begraafplaats Welsum in Dalfsen binnenstapt. Vanuit emotie over het verlies van zijn vrouw, maar ook van de gebrekkige staat waarin het gebouw volgens hem verkeert. ,,Telkens als ik wegloop heb ik het gevoel dat ik toen de verkeerde keuze heb gemaakt.”


8-8-2023 06:00

Het gecombineerde hospice annex logeerhuis gaat er komen in Lemelerveld. Het ‘bijna-thuis-huis’ opent naar verwachting begin volgend jaar zijn deuren in de voormalige woning van dokter Goede, die daar ook zijn praktijk had. Het beoogde woonhuis aan de Blikman Kikkertweg 1 kwam alsnog beschikbaar doordat de eigenaren besloten het te schenken aan de inmiddels gevormde stichting.


31-7-2023 10:54

Acht tuinen in het Vechtdal zijn komend weekend opengesteld voor bezoekers. De particuliere tuinen liggen allemaal in of nabij het stroomgebied van de Vecht.


30-7-2023 21:36

Een heftige crash in een gevreesde bocht tussen Ommen en Den Ham. Een automobilist reed zondagavond in de richting van Den Ham en vloog bij de Steile Oever hard uit de bocht. De man is met een vacuümmatras in de ambulance gelegd, hij wordt overgebracht naar het ziekenhuis. Het voertuig ligt volledig in de kreukels.


28-7-2023 11:48

Het zesdaagse Sukerbietenfeest in Lemelerveld barst los op dinsdag 8 augustus. Ook dit jaar zit het programma weer bomvol. Met traditionele onderdelen, zoals de pubquiz, braderie, kermis, rommelmarkt, en sportieve activiteiten als beachvolleybal en triathlon. Maar er is ook een nieuw onderdeel bedacht: Zottekot.


24-7-2023 16:11

Het Oranjefeest in Nieuwleusen wordt dit jaar van zondag 3 tot en met zaterdag 9 september gehouden. Een week later dan normaal vanwege de late zomervakantie in de regio Noord. De traditionele Oranjeloop is weer op maandagavond. En wie wordt dit jaar de winnaar van de Nieuwleusense autorodeo?


16-7-2023 14:38

Een vrolijke avond, de eerste lokale Maestro-aflevering in theater Carrousel in Ommen. Dat Harold Veltmaat uiteindelijk het orkest van muziekvereniging Soli Deo Gloria als beste dirigeert, is bijna ondergeschikt aan de collectieve pret. Al blijkt het ‘geheime wapen’ dat de keurslager in de strijd werpt eerder een loden last.


10-7-2023 10:55

De Vechtzomp in Dalfsen heeft de vaartijden aangepast aan het vakantieseizoen. De zomp vaart tot en met 3 september bij goed vaarweer drie keer per dag, behalve op maandag- en dinsdagmorgen.


26-6-2023 16:37

Met de heropening van museum Palthehof in Nieuwleusen, op zaterdag 1 juli, krijgt de Union-collectie eindelijk de aandacht die het verdient. Daarnaast geeft de verbouwing en uitbreiding ook het streekmuseum als geheel een ‘boost’. Het volledig vernieuwde interieur biedt meer ruimte, meer sfeer en een weidse blik op de collectie. En met een digitale informatiezuil is ook de presentatie helemaal bij de tijd.


23-6-2023 19:07

De gemeente Dalfsen ontkomt niet aan drastische bezuinigingen als de rijksoverheid de stijgende kosten onvoldoende compenseert en te weinig geld levert voor het uitvoeren van taken. Wethouder financiën Ruud van Leeuwen voorziet een ‘diep, diepzwart’ toekomstperspectief als dat niet verandert. ,,Moeten we dan overgaan tot sluiting van de bibliotheek of andere voorzieningen?”


19-6-2023 13:03

Transportbedrijf Tielbeke uit Lemelerveld neemt vanaf 1 oktober het transport van boekendistributeur CB uit Culemborg over, inclusief chauffeurs, planners en het wagenpark.


17-6-2023 06:00

Eerst lekte een explosief memo uit, nu is ook een vertrouwelijk rapport over dat lek in handen van de Stentor. Het document behandelt de pijnlijke breuk tussen de Hardenbergse grootmacht CDA en boegbeeld Piet-Cees van der Wel. Er is nogal wat misgegaan. En daar is het laatste woord nog niet over gezegd.


15-6-2023 19:00

Het spartelvijvergebouw in Sibculo is flink aangepakt in het afgelopen jaar. Binnen en buiten is er gemoderniseerd, vele vrijwilligershanden maakten licht werk. En er zijn nog meer plannen om de plas nog aantrekkelijker te maken.


11-6-2023 16:51

Floris Koopman (43) en Foekje van der Heide (41) kochten drie jaar geleden een woonboerderij bij Varsen, die volgens hen ‘wat liefde nodig had’. Graag blikken ze terug, zodat anderen hun verhaal horen. ,,We doen het om mensen mee te laten delen in deze bijzondere plek. Gedreven door onze eigen ervaring dat de natuur een helende werking heeft.”


11-6-2023 13:22

FC Kraggenburg en Havelte kwamen in de reguliere competitie met de schrik vrij. In de play-offs hielden beide clubs zich prima staande: zij spelen ook volgend seizoen in de vierde klasse. Raalte blijft dankzij een dikke zege op TKA in de race om na de zomer op dat niveau te acteren. Voor Lemelerveld wacht volgende week de finale om handhaving in de tweede klasse.


10-6-2023 13:40

Derde in de competitie, een nederlaag in de bekerfinale... Het seizoen van SC Genemuiden leek lang een teleurstelling te worden, maar het elftal van coach René van der Weij richtte zich op in de nacompetitie en speelt na de zomer in de derde divisie. Csv Apeldoorn degradeert daarentegen naar de eerste klasse, waarin ook asv Dronten na de zomer weer zal aantreden. Hierden knikkerde Unicum uit de nacompetitie.


7-6-2023 06:00

Geen duizelingwekkend geldbedrag, maar een prijs die in euro’s amper is uit te drukken. Tuinen Mien Ruys is een van de drie gegadigden voor de prestigieuze European Garden Award 2023. Alleen de nominatie zorgt al voor rode koontjes en een trotse lach in Dedemsvaart. Vrijwilliger Susan Snoeks legt uit.