Meteo Hardenberg

Het laatste nieuws uit het Vechtdal

3-4-2020 18:05

Verdriet en een zoektocht naar rechtvaardigheid, het zit tot diep in de vezels van de 62-jarige John Kooperberg uit Nieuw-Zeeland. Zijn grootvader was een van een groep van acht Joodse mannen die de extreemste vernederingen op kamp Erika bij Ommen in de Tweede Wereldoorlog moesten doorstaan. Alles wat er over te vinden is zocht hij na. Hij ontdekte afschuwelijke gebeurtenissen. 75 jaar na de bevrijding van het kamp, op 6 april 1945, doet hij zijn verhaal.


3-4-2020 14:36

De berging van het Duitse jachtvliegtuig dat in 1944 in het buurtschap Millingen bij Hoonhorst is neergestort, laat nog even op zich wachten. Defensie heeft de klus vanwege de corona-crisis opgeschort.


3-4-2020 10:00

Voormalig ondernemer Sam van Rooijen uit Ommen is op 93-jarige leeftijd overleden. Hij bezweek zaterdag aan de gevolgen van corona. Zijn tien jaar jongere vrouw Jos werd als eerste besmet met dat verwoestende virus en leek weer op te krabbelen, totdat haar situatie maandagavond ineens verslechterde. De volgende dag stierf ook zij. Het paar wordt maandag gezamenlijk begraven op de Laarmanshoek in Ommen. ,,Het is heel hard en onwerkelijk dat het zo moet gaan.’’


3-4-2020 09:22

Bij het ernstige ongeval op de N36 tussen Westerhaar en Vriezenveen is donderdag een 27-jarige man uit Almelo om het leven gekomen. Een 59-jarige man uit Lutten raakte ernstig gewond bij het ongeluk. Hij ligt nog in het ziekenhuis.


3-4-2020 07:17

Volgens het RIVM zijn er in de afgelopen 24 uur 148 nieuwe doden gemeld als gevolg van het coronavirus. Ook kwamen er meer dan 1000 nieuwe besmettingen bij. De gemeente Zwolle heeft meerdere restaurants gesloten die de coronaregels aan hun laars lapten en verschillende ziekenhuizen maken zich zorgen over de ic-capaciteit.


3-4-2020 07:00

Zoals alle scholieren krijgen leerlingen van het Vechtdal College in Hardenberg les op afstand. Maar sinds deze week kunnen ze ook een kijkje op school nemen. Virtueel dan, dankzij een Minecraft-project dat in het land gretig navolging krijgt. Mede-initiatiefnemer en docent Erik Post legt uit.


3-4-2020 06:00

Een stalen rijplaat ontvreemden? ,,Dat doe je niet zo maar eventjes”, zegt Bram de Jonge over de diefstal van 36 stuks langs de Zomerdijk tussen Zwartsluis en Beukers. Hij is de eigenaar van het groenbedrijf in Sint Jansklooster dat de platen had gehuurd bij Van Werven in Oldebroek. ,,Een rijplaat weegt bijna 1000 kilogram. De dieven hadden er goed materieel voor.”


2-4-2020 22:00

Ben je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws vandaag te volgen? Geen zorgen! Dit is het belangrijkste nieuws van donderdag 2 april.


2-4-2020 20:30

Zorghuis ’t Vlierhuis in Ommen fungeert sinds kort als centrale opvang van ouderen met corona uit de dertien woonzorgcentra van de Saxenburgh Groep. Besmette ouderen die geen indicatie voor een ziekenhuisopname hebben, worden daar in het vervolg verzorgd.


2-4-2020 20:28

Het coronavirus heeft haar tentakels ook tot in Zorgcentrum Rosengaerde in Dalfsen uitgestoken. Eén bewoner is positief getest en inmiddels overleden, maar ook niet-geteste bewoners hebben het leven gelaten. ,,Zeker weten dat het corona is doe je niet, maar het overlijdenspercentage ligt duidelijk hoger dan normaal.’’


2-4-2020 19:59

De nieuwsberichten over het coronavirus volgen elkaar in een rap tempo op. De Stentor zet dagelijks de belangrijkste gebeurtenissen op een rij. Met vandaag onder meer: het verhaal van de 99-jarige Herman uit Zutphen die zijn verjaardag volgende week gedwongen op een andere manier moet vieren. Daarnaast werden meerdere jongeren bekeurd in Dedemsvaart vanwege het negeren van het samenscholingsverbod. Tot slot werd SC Genemuiden getroffen door het overlijden van een clubicoon.


2-4-2020 18:48

Een tiental jongeren is op de bon geslingerd in Dedemsvaart. De jongeren hielden zich niet aan het samenscholingsverbod.


2-4-2020 17:13

Op de N36 tussen Mariënberg en Vriezenveen heeft donderdag op het eind van de middag een ernstig ongeval plaatsgevonden. Een auto en een bestelbusje botsten ter hoogte van afrit Westerhaar frontaal op elkaar. Zeker één persoon werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht.


2-4-2020 14:26

In navolging van verschillende plekken in Nederland zouden ook de vijf molens in Ommen vol gehangen moeten worden met T-shirts met een hart erop. Doel ervan is om de dankbaarheid te tonen richting de medewerkers in de zorg en hun strijd tegen het coronavirus. Marjolijn Rhee, initiatiefneemster van het bezoekerscentrum, daagt kunstenaars en andere geïnteresseerden daarom uit om mee te doen aan de actie.


2-4-2020 14:17

Edwin Evers roept mensen met een achtergrond in de zorg op om zich te melden bij de Baalderborggroep in Hardenberg. De Hardenberger die vooral bekend werd als radio-DJ, vraagt in een filmpje om ‘extra handen’ voor de zorg voor ouderen en mensen met een verstandelijke beperking.


2-4-2020 12:42

De zogenoemde minister van Gehandicaptenzaken Rick Brink roept mensen met een beperking op contact te houden met de buitenwereld. Dat kan onder meer via het Corona Quarantaine Contact, waarbij mensen telefonisch met elkaar in contact worden gebracht. Inmiddels hebben al 3300 mensen zich gemeld bij dit initiatief van KRO-NCRV, dat 13 maart begon.


2-4-2020 11:29

Gelaten en begripvol. Zo reageren horecaondernemers in het Vechtdal op het verlengen van de maatregelen tegen de corona-epidemie, waardoor ze hun etablissementen zeker nog tot 28 april dicht moeten houden. ,,We willen graag weer aan de gang, maar gezondheid gaat voor alles.’’


2-4-2020 10:57

De tweede seizoenshelft in het amateurvoetbal zit er vroegtijdig op, maar er gebeurde genoeg opvallends. Wij hebben de tien meest bijzondere momenten in een video op een rijtje gezet. Het is aan u om uw favoriete amateurvoetbalhoogtepunt van deze seizoenshelft te kiezen. Dit kan in de poll hieronder.


2-4-2020 10:10

GroenLinks dringt bij de provincie Overijssel aan om samen met Drenthe en Gelderland de krachten te bundelen als het gaat om het voorkomen van eventuele branden bij afvalverwerkers. Aanleiding voor dit verzoek is de grote brand bij Attero, afgelopen weekeinde in het Drentse Wijster. Dikke rookwolken trokken ook over Dedemsvaart en verder Overijssel in.


2-4-2020 07:27

De horeca in de regio krijgt harde klappen door de wekenlange sluiting vanwege de coronacrisis. Ook verzorgingshuizen in Oost-Nederland worden keihard getroffen. Ondanks alles gaan de kerkdiensten op Urk gewoon door. Volg in dit liveblog de laatste ontwikkelingen rond het coronavirus.


1-4-2020 22:00

Ben je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws vandaag te volgen? Geen zorgen! Dit is het belangrijkste nieuws van woensdag 1 april.


1-4-2020 21:15

De Stentor is op zoek naar persoonlijke verhalen van mensen uit de zorg. De ervaringen in ziekenhuizen, verpleeg- en verzorgingshuizen. Om te laten zien wat jou beweegt, treft en drijft.


1-4-2020 20:42

De nieuwsberichten over het coronavirus volgen elkaar in een rap tempo op. De Stentor zet dagelijks de belangrijkste gebeurtenissen op een rij. Met vandaag: Buurman vindt naar adem snakkende longpatiënt in galerij in Apeldoorn, Isala slingert ontroerende video op facebook, de start van een mega-operatie in het dierenlab in Deventer en het hartverscheurende verhaal van dochters die beide ouders in Harderwijk verloren door het virus.


1-4-2020 18:01

Op initiatief van het jongerenwerk van De Stuw is vanmiddag de rap 'Stay Safe in Hardenberg’ gelanceerd. Dat lied is niet alleen bedoeld voor jongeren maar voor alle inwoners van Hardenberg. ,,Een waarschuwing, een goede raad, corona is echt te erg’’, benadrukt Emmelie Luiken namens het jongerenwerk.


1-4-2020 15:25

Stefan Uneken heeft zijn verjaardag wel eens onder prettiger omstandigheden gevierd. De rechtbank verklaarde vandaag zijn vier Subway-broodjeszaken, waaronder twee in Zwolle en één Hardenberg, failliet.


1-4-2020 11:30

Wel of geen nieuwe huizen aan de Burgemeester Backxlaan in Nieuwleusen? Arnoud Olie hoopt als algemeen directeur van B+O Architecten spoedig met wethouder André Schuurman om tafel te zitten, nu de gemeente Dalfsen een woningbouwplan heeft afgeschoten. De open ruimte tussen de begraafplaats en de verbindingsweg tussen zuid en noord is de gemeente landschappelijk te waardevol, waardoor het geen medewerking wil verlenen. ,,Drogredenen.”


1-4-2020 09:29

Staatsbosbeheer is deze week in Hardenberg gestart met de aanplant van een nieuw bos in Overijssel. Op verschillende locaties in Salland en het Vechtdal is ruimte gemaakt voor in totaal zo’n tien hectare aan nieuwe natuur.


1-4-2020 08:00

Hotels, evenementenhallen: in het land worden verschillende noodlocaties ingericht voor opvang van een groot aantal coronapatiënten. Waarom kan het nieuwe ziekenhuis in Hardenberg, dat bijna af is, daar niet voor dienen? Vijf vragen aan woordvoerder van het Röpcke Zweers-ziekenhuis, Greetje Leuninge.


1-4-2020 07:22

Onder meer scholen, horeca en sportclubs moeten nog dichtblijven tot zeker eind april. Het is een van de maatregelen waarmee het kabinet het coronavirus hoopt in te dammen. Het goede nieuws: dat lijkt voorzichtig te lukken. Evengoed worden bijvoorbeeld verzorgingshuizen in Oost-Nederland keihard getroffen. Volg in dit liveblog de laatste ontwikkelingen.


31-3-2020 22:00

Ben je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws vandaag te volgen? Geen zorgen! Dit is het belangrijkste nieuws van dinsdag 31 maart.