Meteo Hardenberg

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

16-1-2021 05:57

In vrijwel het hele land zal zaterdag sneeuw gaan vallen. Het winterse weer begint in de middag in Zeeland en trekt verder richting in het noordoosten. Het KNMI heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag code geel afgegeven voor het hele land vanwege gladheid.


16-1-2021 06:03

Thuiswerken in coronatijd is inmiddels normaal geworden. Toch meldde vakbond CNV vrijdag dat veel mensen die wel thuis kunnen werken, van hun baas toch naar kantoor moeten komen. Mag een werkgever dat eigenlijk vragen van zijn personeel? En mag een werknemer dat weigeren? NU.nl zet enkele vragen en antwoorden over thuiswerken op een rijtje.


16-1-2021 05:01

Het Europese agentschap PRAC, dat bijwerkingen van medicijnen monitort, doet onderzoek naar de dood van dertien 80-plussers in Noorwegen, kort nadat zij werden gevaccineerd met het coronavaccin van Pfizer/BioNTech. Dat bevestigt een woordvoerder van het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) in Utrecht vrijdag aan de Volkskrant.


16-1-2021 02:03

Het gezondheidssysteem in de afgelegen Braziliaanse miljoenenstad Manaus staat op instorten vanwege de grote toestroom van coronapatiƫnten. Er is onvoldoende zuurstof voor alle patiƫnten en een tekort aan ziekenhuisbedden en ander medisch materiaal, melden verschillende Braziliaanse media.


15-1-2021 18:29

Het volledige kabinet-Rutte III trad vrijdag af vanwege de toeslagenaffaire. In maart zijn de verkiezingen, waardoor er een mogelijkheid bestaat dat Mark Rutte nog dit jaar herkozen kan worden als premier. In hoeverre is het aftreden van dit kabinet dan symbolisch?


15-1-2021 21:39

Na het vernietigende rapport Ongekend Onrecht over de toeslagenaffaire en de daaropvolgende val van het kabinet-Rutte III wil het demissionaire kabinet de eerste stappen zetten naar een herstel van het aangedane leed. Er moet onder meer een ander toeslagensysteem komen en een overheid die niet discrimineert. Een overzicht van maatregelen die moeten voorkomen dat burgers als vijand van de overheid worden gezien.


16-1-2021 03:44


16-1-2021 02:53

Amerikaanse aanklagers hebben hun bewering ingetrokken dat bestormers van het Capitool van plan waren om politici te doden of te ontvoeren. Dat meldt CNN zaterdag op basis van rechtbankdocumenten.


15-1-2021 23:34

WhatsApp gaat de geplande aanpassing van zijn gebruikersvoorwaarden uitstellen vanwege de ophef die erover is ontstaan. Met de aanpassing zou gebruikersinformatie worden gedeeld met moederbedrijf Facebook. Volgens WhatsApp is hierover veel verwarring bij gebruikers en is meer tijd nodig om uitleg te geven over datagebruik.


15-1-2021 22:52

Palestijnen gaan voor het eerst in vijftien jaar weer naar de stembus, zo heeft de Palestijnse president Mahmoud Abbas vrijdag aangekondigd. De parlementsverkiezingen vinden plaats op 22 mei, de presidentsverkiezingen volgen op 31 juli.