Meteo Hardenberg

Het laatste nieuws uit Nederland leest u op Telegraaf.nl

12-8-2022 00:01

Net als in voorgaande jaren verkasten vorig jaar opnieuw meer mensen vanuit de Randstad naar een gemeente elders in ons land. Het aantal verhuizingen naar de Randstad daalde juist licht, zo meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vrijdag.


11-8-2022 21:34

Schiphol gaat de kosten vergoeden die mensen hebben gemaakt omdat ze door de chaos op het vliegveld hun vlucht hebben gemist. Dat is de luchthaven overeengekomen met de Consumentenbond en het Omroep Max-programma Max Vakantieman. Ook Eindhoven Airport gaat reizigers compenseren die hun vlucht hebben gemist door lange wachtrijen voor de veiligheidscontrole.


11-8-2022 18:41

Twee vrouwen worden door het Openbaar Ministerie (OM) verdacht van de zware mishandeling van een 1-jarige dreumes in een Rotterdamse woning. Het meisje liep op 1 februari tweede- en derdegraads brandwonden op, doordat haar onderarmen in een emmer met kokend heet water zouden zijn geduwd.


11-8-2022 19:13

Terwijl consumenten dagelijks geconfronteerd worden met stijgende prijzen, houden kabinet en coalitie voorlopig stug vast aan het vaste schema richting Prinsjesdag. De irritatie over die afwachtende houding groeit. De oppositie wil snel een debat over peperdure boodschappen en exploderende energierekeningen, maar de coalitie beperkt zich tot overleg in eigen kring.


11-8-2022 18:10

Een nachtmerrie komt uit voor Joop van den Endes dochter Iris. Een jaar nadat de tv- en musicalproducent het leven schonk aan Liam, is haar huwelijk met de vader van haar zoon op de klippen gelopen. Iris en haar man Vincent Biekman maakten donderdag bekend te gaan scheiden. Over de reden daarvan willen zij niets zeggen. Showbizzvrienden reageren geschokt en verbaasd, de twee leken altijd buitengewoon hecht te zijn.


11-8-2022 22:06

De oorlog in Oekraïne duurt nu ruim vijf maanden en volgens president Zelenski van Oekraïne is die pas voorbij als de Krim is heroverd op de Russen. Volg de laatste ontwikkelingen in Oekraïne hier.


11-8-2022 13:50

Hij had talloze affaires gedurende hun dertigjarige huwelijk waarbij ze nauwelijks uit zijn schaduw trad, maar Vladimir Poetin verwent zijn ex-vrouw Ljoedmila toch tot in het extreme. „Dit is een verhaal van misdaad, corruptie en de waanzinnige verrijking van deze twee tortelduifjes waar onmiddellijk via sancties tegen opgetreden moet worden.”


12-8-2022 01:14

Een aanval van een gewapende man op het kantoor van de FBI in Cincinnati, Ohio, is verijdeld. De verdachte werd na een urenlange achtervolging neergeschoten. Hij overleed later donderdag aan zijn verwondingen.


11-8-2022 20:00

Jamal Ben Saddik maakt op zaterdag 20 augustus zijn rentree in de Glory-ring, maar slechts weinig ogen zijn op dit moment gericht op het aankomende gevecht tegen Benjamin Adegbuyi. De naam van de Marokkaans-Belgische kickbokser wordt de laatste tijd – zeker in zijn thuisland – vooral in verband gebracht met beschietingen en ontploffingen in de Antwerpse achterstandswijk Borgerhout. „Ik heb er niets mee te maken”, reageert Ben Saddik exclusief tegenover De Telegraaf.


11-8-2022 23:47

Roxeanne Hazes zat ooit tijdens een vakantie in Las Vegas in een bubbelbad met de Amerikaanse metalband Metallica. De zangeres was destijds een jaar of 10 en herkende de rockers niet. Dat vertelde de 29-jarige dochter van zanger André Hazes donderdag in de eerste aflevering van de podcast van het tv-programma Beste Zangers.


11-8-2022 20:49

Een dag nadat de winnaars van de Miljoenenprijs van de Postcode Loterij op het plein voor het gemeentehuis bekend werden gemaakt, siddert het nog na in Uitgeest. ,,Mijn vrouw zei: maak het maar gewoon over, hoor.”


12-8-2022 00:50

Bondscoach Louis van Gaal ziet voor- en nadelen in het enigszins gewijzigde programma van het Nederlands elftal op het naderde WK in Qatar.


11-8-2022 15:05

Een vliegreis van een Britse familie eindigde in een pikzwart drama. Helen Rhodes (46) overleed in haar slaap tijdens een vlucht met haar gezin. Haar partner en kinderen moesten urenlang naast haar levenloze lichaam blijven zitten. „Dit was extreem traumatiserend.”


11-8-2022 18:11

Disney heeft met zijn verschillende streamingdiensten opgeteld nu wereldwijd meer abonnees dan zijn concurrent Netflix. Dat blijkt uit de cijfers van het afgelopen kwartaal. Terwijl het tanende Netflix 220,67 miljoen streamingabonnees telt, heeft de nieuwe marktleider er, met Disney+, Hulu en ESPN+ tezamen, net iets meer: 221,1 miljoen. Aan deze inhaalrace hangt een pittig prijskaartje.


11-8-2022 11:36

Rabobank heeft uit voorzorg al haar leningen aan Nederlandse zuivelboeren vanwege de ’significant toegenomen onzekerheid’ door de stikstofaffaire als ’kwetsbaar’ bestempeld.


11-8-2022 22:49

AZ heeft zich in een galavoorstelling geplaatst voor de play-offs van de Conference League. De Alkmaarders moesten voor eigen publiek een 1-0 achterstand op Dundee United zien goed te maken en dat lukte. En hoe! AZ maakte gehakt van de Schotten en won met maar liefst 7-0.


11-8-2022 21:12

John Eastman, de zwager van Paul McCartney, is overleden. De vriendschap tussen het tachtigjarige popicoon en de broer van zijn eerste vrouw Linda, die eind jaren negentig stierf aan borstkanker, gaat meer dan een halve eeuw terug. „Zijn gevoel voor humor scheen altijd door in alles wat hij deed.”


11-8-2022 23:50

De Amerikaanse minister van Justitie, Merrick Garland, heeft het optreden van de federale recherche FBI in de voornaamste woning van ex-president Donald Trump in Florida verdedigd. Hij benadrukte dat hij zelf op de hoogte was gesteld en vooraf had ingestemd met de huiszoeking. De huiszoeking door tientallen agenten van de FBI heeft tot grote opschudding geleid. Er is volgens plaatselijke media onder meer ingebroken in een kluis van de familie en in klerenkasten van Trumps vrouw. De inval werd volgens Garland gedaan in het kader van onderzoek naar de vraag of Trump documenten uit het Witte Huis heeft meegenomen, die hij niet mocht meenemen.


11-8-2022 19:45

De wereld is nog steeds in shock door het overlijden van de alom geliefde Olivia Newton-John. De ster uit Grease leed bijna haar halve leven aan kanker en was daar heel open over, maar toch wist bijna niemand hoe ernstig zij er op verschillende momenten aan toe was. Zo ontsnapte ze enkele jaren geleden, na nieuwe uitzaaiingen, ternauwernood aan de rolstoel en moest ze opnieuw leren lopen.


11-8-2022 17:33

Een jongen is donderdagmiddag van de bodem bij zwembad Poelmeer aan de Lange Voort in Oegstgeest gehaald. Een traumahelikopter werd ingevlogen.


11-8-2022 23:51

’Fiorentina, Fiorentina, FC Twente komt eraan’, zongen de Enschedese supporters in de slotfase van de met 4-1 gewonnen return in de derde voorronde van de Conference League tegen het Servische FK Cukaricki. De club met het roemrijke Europese verleden, die zo diep was weggezakt door grote financiële problemen, degradeerde naar de Keuken Kampioen Divisie en zelfs bijna failliet ging, is terug op het Europese podium en dat willen ze weten in Enschede.


11-8-2022 14:00

Er wordt momenteel onderzoek gedaan naar een eventueel vaccin tegen de ziekte van Lyme. Wat is dit voor ziekte en hoe voorkom je dat je het oploopt? VROUW sprak daar bioloog Arnold van Vliet over. „Na een bezoek aan het groen, een tekencheck doen!”


11-8-2022 19:39

Vitesse liet zich vorig seizoen stevig gelden in het Tottenham Hotspur Stadium in Londen en het Stadio Olimpico in Rome, maar voor het bezoekje van vrijdagavond aan het Van Donge & De Roo Stadion (vroeger bekend onder de naam Woudestein) van Excelsior houdt de Arnhemse achterban het hart vast. Vitesse heeft een flinke jas uitgedaan deze zomer en de onzekerheid over waar dit nieuwe team toe in staat is, is groot.


11-8-2022 21:45

B&B Vol liefde: een van de heerlijkste realityshows in jaren, vindt mediaverslaggever Kitty Herweijer. Deze week neemt ze het blogstokje over van mede-B&B-fan redacteur Eva van Riet. Deze week was de week van de hartezeer, ziet zij.


11-8-2022 10:13

Er duiken deze zomer steeds meer verhalen op van gluurders die op Europese campings stiekem opnames proberen te maken van (jonge) vrouwen onder de douche. De Brabantse Rebecca betrapte deze week bij het Hongaarse Balatonmeer een gluurder en vond de camerapen waarmee hij opnames had gemaakt. „Ik heb niet verder gekeken, bang om beelden van mijn dochter te vinden.”


11-8-2022 16:41

Drie heldhaftige mannen hebben donderdagmiddag vier kleine kinderen en hun moeder gered uit een woning aan de Haagse Douglaslaan, waar een keukenbrand was uitgebroken. Het drietal zette bij de overburen een kast in elkaar, toen uit het huis aan de overkant ’luid gegil’ klonk.


11-8-2022 23:39

De Britse prins Andrew blijft vooralsnog door de belastingbetaler gefinancierde politiebescherming ontvangen. Dat schrijft The Telegraph donderdag op basis van de conclusie van een comité dat zich over de kwestie had gebogen sinds de hertog van York geen officiële koninklijke taken meer uitvoert.


11-8-2022 21:44

Mark van Bommel gaat met Antwerp spelen om een ticket voor de groepsfase van de Conference League. Nadat de koploper uit de Belgische competitie in de derde voorronde uit al met 3-1 had gewonnen van het Noorse Lillestrøm, werd het in het eigen Bosuil-stadion 2-0. Na ook drie competitiezeges was het al de zesde overwinning op rij voor de ploeg van de nieuwe Nederlandse trainer.


11-8-2022 16:26

Een man van 49 jaar uit Delfzijl heeft acht jaar lang zijn eigen minderjarige nichtje online gestalkt, met duizenden mails en berichten. Ze voelde zich gedwongen naaktfoto’s te sturen. Later onderging haar moeder eenzelfde lot.


12-8-2022 01:24

Jean-Jacques Sempé, die de geliefde Franse kinderboekenreeks „Le Petit Nicolas” illustreerde, is op 89-jarige leeftijd overleden, meldt zijn vrouw. De kinderboeken boden een geïdealiseerde visie op de kindertijd in het Frankrijk van de jaren vijftig en werden een internationale bestseller, ook in Nederland, als De kleine Nicolaas. Sempé illustreerde tevens meer covers van het vooraanstaande opinieblad The New Yorker dan welke andere illustrator dan ook.


11-8-2022 17:14

De twee broers van 23 en 25 jaar die woensdagavond in het Belgische Houthulst met hun vader vochten en hem levensgevaarlijk verwondden met een Rambo-mes, worden verdacht van poging tot oudermoord. Hun moeder heeft voor hen geen goed woord meer over. „Ik weet niet of ik hen nog mijn zoons kan noemen.”


11-8-2022 16:02

Met de tropische temperaturen op het balkon van haar woning leek het een vrouw uit Panningen donderdagmiddag een goed idee om de zonneluifel te gebruiken. Ze had echter de pech dat ze met een hand bij de draagstang van het scherm bleef vastzitten.


11-8-2022 21:21

De Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming heeft afgelopen week ruim 250 grasparkieten en andere gezelschapsvogels aangetroffen in vieze en veel te kleine volières in een achtertuin in Purmerend. De vogels zijn elders ondergebracht en de eigenaar draait op voor de opvangkosten, meldt de inspectie.


11-8-2022 00:01

In de eerste helft van dit jaar zijn 76.000 bedrijven opgeheven. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek is dat het hoogste aantal van de afgelopen vijftien jaar.


11-8-2022 07:00

Het ’luchtgekoelde’ datacenter van techgigant Microsoft in de Wieringermeer slurpte vorig jaar 84 miljoen liter water op. Dat is veel meer dan het verbruik van 12 tot 20 miljoen liter die het Amerikaanse bedrijf in juni vorig jaar opgaf.


11-8-2022 19:25

Een boot met zes opvarenden is donderdagmiddag tegen een pijler van de Enneüs Heermabrug naar de Amsterdamse wijk IJburg gebotst. Alle zes opvarenden raakten gewond, een van hen moest naar het ziekenhuis, zo laat de politie weten. Volgens een woordvoerster ging het mogelijk om een speedboot, maar dat is nog niet zeker „want die is gezonken en ligt op de bodem.”


11-8-2022 13:40

Een 18-jarige jongen uit Purmerend is dinsdagavond door een groep jongeren mishandeld op de kermis aan het Dal in Hoorn. Het slachtoffer raakte ernstig gewond. Een 13-jarige jongen werd aangehouden. De recherche in Hoorn is in het onderzoek naar deze openlijke geweldpleging op zoek naar getuigen.


11-8-2022 21:30

Trillend stonden ze op het podium terwijl het Wilhelmus door het iconische zwemstadion in Rome schalde. Imani de Jong, Silke Holkenborg, Janna van Kooten en Marrit Steenbergen hadden kort daarvoor verrassend de Europese titel veroverd op de 4 keer 200 meter vrije slag. Met een tijd van 7.54,07 liet het jonge Nederlandse viertal Groot-Brittannië (7.54,73) en Hongarije (7.55,73) knap achter zich en dat konden ze zelf maar amper geloven.