Meteo Hardenberg

Het laatste nieuws uit Nederland leest u op Telegraaf.nl

16-9-2020 06:20

De Tweede Kamer buigt zich woensdag en donderdag over de plannen van het kabinet voor volgend jaar. De Algemene Politieke Beschouwingen worden gezien als het belangrijkste debat van het jaar. Woensdag komen de fractievoorzitters van alle partijen aan bod, donderdag reageert premier Mark Rutte namens het kabinet.


18-9-2020 17:44

Een jaar geleden werd Nederland opgeschrikt door de moord op Derk Wiersum. De advocaat van de kroongetuige Nabil B. werd voor zijn huis doodgeschoten. De moord riep grote woede op en leidde daarmee tot eensgezindheid, maar volgens misdaadjournalist John van den Heuvel is daar weinig meer van over.


18-9-2020 17:44

De politie is de laatste actievoerders bij de Gustav Mahlerlaan op de Amsterdamse Zuidas weg aan het halen. Ze hadden zich ’vastgeketend en vastgelijmd’ aan de grond. Ze worden ’zorgvuldig losgemaakt en verwijderd van de kruising’, meldt de politie. Een van de demonstranten haalde uit naar een agent en is daarvoor aangehouden.


18-9-2020 17:31

De orkaan Ianos is aan land gekomen in het westen van Griekenland. Door de combinatie van zware regenval en harde wind zijn meerdere eilanden in de Ionische Zee getroffen door overstromingen en stroomuitval, aldus onderminister van Burgerbescherming Nikos Hardalias.


18-9-2020 15:59

Dertig leerlingen van het Spinoza Lyceum in Amsterdam blijken te zijn besmet met het coronavirus. De leerlingen hebben lichte klachten. Ook vijf medewerkers van de school zijn besmet, zo schrijft het schoolbestuur in de brief die naar ouders en leerlingen is verstuurd.


18-9-2020 17:20

Dat justitieminister Ferd Grapperhaus alsnog een boete heeft gekregen voor het overtreden van de coronaregels tijdens zijn huwelijk, kan geen toeval zijn. Dat betoogt advocaat Frank van Ardenne, die namens onder meer de ’Schiedamse taartjeseters’ heeft gevraagd om kwijtschelding van hun coronaboete. Premier Rutte vindt de boete juist het bewijs dat er geen sprake zou zijn van ’klassenjustitie’.


18-9-2020 12:50

Colombiaanse politieautoriteiten hebben Nederland gewaarschuwd dat de rechterhand van Ridouan Taghi, de in januari in Medellin gearresteerde Saïd Razzouki, mogelijk weer op het criminele pad is.


18-9-2020 17:44

De politie is de laatste actievoerders bij de Gustav Mahlerlaan op de Amsterdamse Zuidas weg aan het halen. Ze hadden zich ’vastgeketend en vastgelijmd’ aan de grond. Ze worden ’zorgvuldig losgemaakt en verwijderd van de kruising’, meldt de politie. Een van de demonstranten haalde uit naar een agent en is daarvoor aangehouden.


18-9-2020 09:43

De Europese Commissie moet de uitbreiding van het aantal vluchten van Qatar Airways vanwege de coronacrisis uitstellen. Dat vragen acht Nederlandse vakbonden aan de Europese transportraad van minister Van Nieuwenhuizen (Infrastructuur).


18-9-2020 17:20

Søren Kragh Andersen heeft de negentiende etappe in de Tour de France gewonnen. De Deense renner van Team Sunweb kwam na 166 kilometer vanuit Bourg-en-Bresse via een mooie solo als eerste over de finish in Champagnole.


18-9-2020 15:15

De Amsterdamse afdeling van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) voorspelt chaos, rellen en extra besmettingen in de hoofdstad nu er vanaf zondag vervroegde sluitingstijden worden aangekondigd. Die boodschap heeft de afdeling vrijdag bij burgemeester Femke Halsema afgegeven. „Waarom slaat zij niet met de vuist op tafel en zegt ze: dit werkt niet voor onze stad?”, zegt voorman Pim Evers.


18-9-2020 08:44

Een 41-jarige vrouw is in de nacht van donderdag op vrijdag op straat overleden op de Bree in Rotterdam-Zuid. De vrouw werd gewond aangetroffen. Er is nog geprobeerd de vrouw te reanimeren, maar de hulp mocht niet meer baten.


18-9-2020 13:44

Harry en Meghan mogen het afgelopen jaar dan voor flink wat controverse hebben gezorgd, het koppel is tegelijkertijd nog altijd geliefd bij velen. Toch zijn er maar weinig mensen die naast de hertog en hertogin van Sussex zouden willen wonen. Sterker nog, uit onderzoek is gebleken dat het koppel wordt gezien als de ergst mogelijke buren.


18-9-2020 12:24

Hij scoorde twee prachtige doelpunten in zijn eerste wedstrijd van het seizoen voor FC Barcelona, maar Lionel Messi zit na zijn transfersaga alweer met de nodige kopzorgen.


18-9-2020 14:00

Na corona wordt alles anders voor de overlevers van dit virus-des-doods, daar was iedereen van links tot rechts het over eens toen we nog in angstige lockdown ons lot afwachtten. We werden allemaal een beetje Jesse Klaver. Was al dat vliegen nu wel zo nodig, de Veluwe is ook mooi! Een basisinkomen is misschien zo gek nog niet. Wat is de lucht schoon zonder files!


18-9-2020 12:07

Op het spel van Michael van Gerwen is na de coronabreak maar moeilijk een pijl te trekken. De drievoudig wereldkampioen darts won weliswaar drie vloertoernooien, maar beleefde daarnaast vooral ook pijnlijke uitschakelingen bij de World Matchplay en Premier League. Mede vanwege de grillige resultaten heeft hij besloten terug te gaan naar de basis.


18-9-2020 15:52

De nieuwe eigenaar van Miss Etam, Claudia Sträter, Expresso en Steps – bedrijvendokter Martijn Rozenboom – gaat flink reorganiseren. In totaal sluiten 28 winkels de deuren. Ruim 200 medewerkers, van de bijna 1500 in totaal, verliezen daardoor hun baan, meldt Nxt Fashion, de holdingmaatschappij die sinds kort eigenaar is van de winkelformules.


18-9-2020 16:45

De Utrechtse gedeputeerde Robert Strijk (D66) moet 8823,29 euro terugbetalen aan dubbele woonlasten die hij heeft ontvangen. Dat meldt de provincie na intern onderzoek, na vragen van De Telegraaf. De provincie stelt een onderzoek in naar alle collegedeclaraties.


18-9-2020 15:41

Een vrouw (32) uit het Belgische Wachtebeke is donderdagavond in Moerbeke-Waas zwaar toegetakeld door twee pitbulls. Ze werd hevig bloedend afgevoerd naar het ziekenhuis. Ooggetuigen van de aanval van twee pitbulls spreken van ’pure horror’. „Omstanders probeerden met een ijzeren staaf en een schop de honden van de vrouw te krijgen, maar ze lieten niet los.”


18-9-2020 09:46

Twee mannen hebben donderdagavond om 22.30 uur aangebeld bij een huis in de Dr. de Visserstraat in Rotterdam en een 11-jarig meisje dat opendeed met een vuurwapen bedreigd. De moeder vluchtte daarna snel met het meisje en een ander kind naar buiten.


18-9-2020 17:13

Het hardnekkige zwijgen van vader Camil A. en zijn zoons Dejan en Denis A. over hun rol bij de viervoudige moord in een growshop in Enschede, heeft hen niet geholpen. In de rechtbank van Almelo hoorden zij vrijdag alle drie een levenslange gevangenisstraf tegen zich eisen.


18-9-2020 17:29

Niet bezuinigen, maar investeren. Zo luidt de boodschap op Prinsjesdag. De staatsschuld loopt steeds verder op, mogelijk tot boven de 80% als er een tweede golf komt. Moeten we ons zorgen maken? Wie gaat straks de rekening betalen? En welke uitgaven zijn goed voor de economie? In de podcast Kwestie van Centen gaat Martin Visser hierover in discussie met Marieke Blom, hoofdeconoom van ING Nederland.


18-9-2020 14:20

De twee aangehouden motorrijders die vermoedelijk achter een filmpje zitten waarop te zien is hoe ze razendsnel van Breda naar Rotterdam rijden, blijven langer vastzitten. Dat heeft de rechter-commissaris vrijdag besloten, meldt het Openbaar Ministerie. Beelden van de dollemansrit gingen massaal rond via weblog Dumpert.


18-9-2020 15:22

Het Amerikaanse ministerie van handel heeft Apple en Google de opdracht gegeven om per zondag de apps van TikTok en WeChat te verwijderen uit hun Amerikaanse appwinkels. Is dit het einde voor TikTok of niet?


18-9-2020 12:50

Op zo’n 80 kilometer ten noorden van Texel zwemt op dit moment een volwassen ’gewone vinvis’ rond. De walvis werd waargenomen door de bemanning van het K6-GT Satellite Platform in de Noordzee. Het komt slechts sporadisch voor dat een levende vinvis wordt gespot voor de Nederlandse kust.


18-9-2020 13:09

Op de tweede dag van het NK dressuur in Ermelo is een paard overleden. Het gaat om het dier Karsten van de Oostwal, een gezond wedstrijdpaard dat uitkwam in de para-dressuur.


18-9-2020 05:30

Zo groots als haar carrière was, zo eenzaam was haar afscheid. Operadiva CAROLINE KAART overleed deze week op 88-jarige leeftijd en was eigenlijk wel klaar met haar aardse bestaan. „Als ik dood ben, dan heb ik rust. Niemand hoeft om me te treuren als het zover is. De dood zal voor mij een bevrijding zijn.”


17-9-2020 20:19

De zes regio’s waar de besmettingen met het coronavirus snel oplopen, springen van alarmfase ’waakzaam’ naar ’zorgelijk’. Het is de tweede trap op de zogeheten escalatieladder voor beperkende maatregelen. In deze regio’s mogen groepen in horecagelegenheden uit maximaal 50 gasten bestaan en worden sluitingstijden vervroegd naar uiterlijk één uur ’s nachts. De maatregelen gaan gelden voor de regio’s rond Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Leiden en Haarlem.


18-9-2020 17:31

De orkaan Ianos is aan land gekomen in het westen van Griekenland. Door de combinatie van zware regenval en harde wind zijn meerdere eilanden in de Ionische Zee getroffen door overstromingen en stroomuitval, aldus onderminister van Burgerbescherming Nikos Hardalias.


18-9-2020 08:07

Sylvie Meis trouwt dit weekend voor de tweede keer. De presentatrice staat te popelen om haar verloofde, de Duitse kunstenaar Niclas Castello, haar jawoord te geven. „Nog nooit zo klaar geweest om JA te zeggen”, schrijft Sylvie voorafgaand aan haar huwelijk op Instagram.


18-9-2020 11:44

Enorme schuimblokken op een rotonde in Leeuwarden vrijdagmorgen, tot groot plezier van kinderen in de buurt. Er zou vannacht schuimmiddel in het water van de fontein op de verkeersrotonde zijn gegooid, waardoor een metershoog spektakel ontstond.


18-9-2020 10:23

Tientallen weggebruikers hebben vrijdagochtend een rood kruis genegeerd op de A12, afrit Zevenhuizen. Dat is te zien op beelden die Rijkswaterstaat uit woede over de situatie vrijdag deelde via Twitter.


18-9-2020 12:26

Prins Constantijn zit in zelfisolatie omdat hij een week geleden ’nauw contact’ heeft gehad met iemand die besmet is met het coronavirus. Dat laat de prins, die afgelopen dinsdag nog in de Grote Kerk aanwezig was bij Prinsjesdag, vrijdag weten op Twitter.


18-9-2020 15:07

Harvey Weinstein heeft het lintje, dat hij in 2004 uit naam van koningin Elizabeth kreeg, inderdaad moeten inleveren. Maandag meldde The Daily Mail al dat de gevallen filmproducent de onderscheiding zou kwijtraken en vrijdag is te lezen in de London Gazette, de Britse staatscourant, dat dit inderdaad het geval is.


18-9-2020 09:00

Kinderen mogen in de Rotterdamse wijk Feijenoord niet buiten spelen van hun ouders omdat er te grote ratten rondlopen op straat en in de parken. Dat stelt de wijkraad. Er moet binnen drie maanden een plan van aanpak komen van de gemeente.


18-9-2020 11:53

Je wilt uit elkaar, maar waar moet je dan gaan wonen? Het gebrek aan beschikbare en betaalbare woningen is een groot maatschappelijk probleem, maar extra schrijnend voor voormalige geliefden die elkaar niet meer kunnen luchten of zien. Soms blijft men noodgedwongen nog jaren samen onder een dak wonen, in een enkel geval rest de daklozenopvang.


18-9-2020 07:30

Atoomstroom is terug op de politieke agenda. Nu steeds meer ’groene’ energiebronnen weerstand oproepen, het gevecht om de schaarse ruimte in ons kleine land feller wordt en de ramp in Tsjernobyl langzaam uit de geschiedenisboeken verdwijnt, durft Den Haag weer serieus onderzoek te doen naar een nieuwe kerncentrale.


18-9-2020 14:13

De 23-jarige Aldijr M. uit Krimpen aan den IJssel is vrijdag door de rechtbank in Rotterdam veroordeeld tot een celstraf van 13 jaar voor het neerschieten van de 25-jarige Rotterdammer Gino Oliveira. Dit gebeurde op 3 juli vorig jaar, het slachtoffer overleed enkele dagen later aan zijn verwondingen.


18-9-2020 15:50

Dick Advocaat had het van tevoren niet bedacht en hij was ook niet van plan er over te beginnen, maar toen hij eenmaal werd geconfronteerd met een serie vragen over de ontwikkeling van de piepjonge verdediger Lutsharel Geertruida (19) brak hij een stevige lans voor de doorstroom van talent in het eerste elftal van Feyenoord.


18-9-2020 11:37

AC Milan won donderdagavond in de tweede voorronde van de Europa League in Dublin van Shamrock Rovers met 2-0. Zlatan Ibrahimovic opende de score, maar deed vooral na afloop van zich spreken.


17-9-2020 16:45

Opnieuw weet rapper Akwasi de schijnwerpers op zich gericht. Recent leek hij op een haar na aan rechtsvervolging te ontkomen vanwege zijn uitspraken door een verklaring te delen. Woensdagavond werd hij door NPO-radiozender FunX beloond met een ’speciale power award’.


17-9-2020 23:23

Celine Huijsmans (35) is weer aan de man. De nieuwe vlam van de presentatrice en nieuwslezeres is de 28-jarige Joost Hofman.