Meteo Hardenberg

Het laatste nieuws uit Nederland leest u op Telegraaf.nl

23-5-2024 15:21

De provincie Noord-Holland heeft een pikante politieke passage onder de pet proberen te houden in een Woo-verzoek van De Telegraaf. Daaruit blijkt dat een GL-wethouder van de gemeente Hollands Kroon het plan om 2,5 miljoen zonnepanelen op het IJsselmeer te plaatsen toch wil doordrukken, tegen de uitdrukkelijke wens van haar eigen gemeenteraad in.


23-5-2024 19:21

Ajax heeft de komst van trainer Francesco Farioli bevestigd. De Telegraaf meldde woensdag al dat Farioli en Ajax een mondeling akkoord hadden bereikt. De 35-jarige Italiaan tekent voor drie jaar in de Johan Cruijff Arena.


23-5-2024 16:33

Donderdag blijft het op veel plekken droog met een mix van wolken en zon. Landinwaarts kunnen later enkele buien vallen. Het wordt 17 tot 21 graden. Vrijdag begint nog droog, maar in de loop van de dag moeten we weer rekening houden met flink wat regen. Ook zaterdag is het nog vaak nat. Aan de temperatuur verandert vooralsnog weinig, zo meldt Weeronline.


23-5-2024 12:37

Koning Felipe en koningin Letizia vierden afgelopen woensdag nog publiekelijk hun twintigjarig huwelijksjubileum. Maar volgens nieuwe onthullingen zou hun liefde alleen nog voor de bühne zijn. Naar verluidt hebben de Spaanse vorst en zijn vrouw beiden allang een ander.


23-5-2024 18:33

De Amsterdamse Denk-fractievoorzitter Sheher Khan stelt voor om Martin Bosma ongewenst te verklaren bij herdenkingen in de hoofdstad, zoals de Nationale Dodenherdenking. Burgemeester Femke Halsema vindt het juist belangrijk dat de Kamervoorzitter daar wél is.


23-5-2024 16:05

De arrestatiegolf die door het Russische ministerie van Defensie spoelt, kent maar geen einde. In een maand tijd zijn vier hoge piefen opgepakt voor het aannemen van steekpenningen. Nu is het de beurt aan een plaatsvervanger van stafchef Valery Gerasimov. Het is de vraag of Gerasimov, de architect van de Russische invasie in Oekraïne, voor zijn eigen positie moet vrezen.


23-5-2024 16:37

Een 24-jarige Spanjaard is veroordeeld tot een maand gevangenisstraf voor het trappen en bedreigen van agenten tijdens een pro-Palestinaprotest op 8 mei bij de Universiteit van Amsterdam aan de Oudezijds Achterburgwal. Het Openbaar Ministerie had vier maanden cel geëist.


23-5-2024 15:34

Nederlanders zijn gewoontedieren als het om vakantie gaat, zo blijkt uit onderzoek. Van de koffer inpakken tot de bestemming uitkiezen: we houden het graag bij hetzelfde. Daar kunnen we niets aan doen, dat zit nu eenmaal in ons en het is nog nuttig ook.


23-5-2024 17:58

Eeuwenlang waren de kerkklokken van de dorpskerk in Zevenhuizen te horen. Tweemaal per uur, vierentwintig uur per dag. Totdat er een persoon begon te klagen. En sindsdien is de kerk stil tussen 11 uur ’s avonds en 7 uur 's ochtends, zo besloot de gemeente. Opvallend, want het kerkbestuur wist van niets.


23-5-2024 18:00

Het Festival van Cannes nadert langzaam de grote climax: zaterdag wordt de Gouden Palm uitgereikt. Het blijft de laatste dagen zoeken naar dat ene meesterwerk waar iedereen enthousiast van wordt. Ondertussen promoot Kevin Costner zijn nieuwe western Horizon, én zoekt hij geld voor de volgende drie delen.


23-5-2024 19:16

Opnieuw heeft zich een incident voorgedaan waarbij een groepje jongeren een voorwerp vanaf een brug boven de Belgische snelweg E42 naar beneden gooide. De auto van een koppel uit Verviers werd daarbij geraakt. „Ze hadden ons kunnen doden.”


23-5-2024 19:19

Voor mensen met vliegangst was de ’turbulentievlucht’ van Singapore Airlines deze week de ultieme nachtmerrie. De gruweltrip resulteerde in één dode, tientallen gewonden en veel angstige beelden. Trainingscentrum Angsthelden - gespecialiseerd in de behandeling van vliegangst - zag het aantal aanmeldingen opeens pieken met 15 procent.


23-5-2024 16:08

Koningin Maxima’s bezoek aan de Filipijnen zit er bijna op. De afgelopen dagen verscheen ze in de meest uiteenlopende looks. Koningshuisexpert Josine Droogendijk vertelt ons meer over het bezoek en de outfits van onze koningin.


23-5-2024 15:00

In de Achterhoek zijn de flessen water niet aan te slepen. Supermarkten laten aan de lopende band pallets aanrukken nu Vitens een enterococcenbacterie in het drinkwater heeft aangetroffen. Nogal wat Achterhoekers nemen geen enkel risico. „Ik lever flesjes mineraalwater af bij mijn vader van 80.”


23-5-2024 09:30

Britney Spears heeft een tijd geleden een „ernstige zenuwbeschadiging” opgelopen, waardoor ze problemen aan de rechterkant van haar lichaam ervaart. De klacht is dusdanig erg dat ze soms „niet meer kan nadenken.” Dat heeft de 42-jarige zangeres geschreven in een bericht op Instagram, dat ze inmiddels weer offline heeft gehaald.


23-5-2024 14:00

De onzekerheid voor mensen met zonnepanelen houdt aan, nu de nieuwe coalitie haar stempel drukt op de energiemarkt. Er komt een verbod op een boete voor het terugleveren van zonnestroom. Tegelijkertijd moet de salderingsregeling eruit per 2027. Het heeft allemaal gevolgen voor de portemonnee van mensen met zonnepanelen. Maar welke precies? Voor consumenten is het lastig om door de bomen het bos nog te zien.


23-5-2024 17:30

De nieuwe coalitie drukt haar stempel op de energiemarkt door de salderingsregeling af te schaffen. Wat betekent dit voor de consument, die het spoor aangaande zonnepanelen inmiddels volledig bijster is. Verslaggever Thomas van Ossenbruggen geeft een update in het Telegraafkwartier. En na koplampen, navigatiesystemen, buitenspiegels en airbags hebben dieven het nu gemunt op complete autoportieren. Verslaggever Koen van Eijk over deze opmerkelijke trend en hoe je criminelen te slim af kunt zijn.


23-5-2024 05:15

De Tweede Kamer grijpt in op de energiemarkt. Een ’boete’ betalen voor het terugleveren van stroom die wordt opgewekt met zonnepanelen wordt wettelijk verboden. Ook worden de teugels aangetrokken bij het afsluiten van energiecontracten.


23-5-2024 16:16

Met blogger Bart Nijman als speciale gast buigt verslaggever Wierd Duk zich in een nieuwe aflevering van de podcast Het Land van Wierd Duk over de betekenis van het nieuwe centrum-rechtse kabinet. ,,Het is alsof een waas die lang over het land hing is opgetrokken”, concludeert Nijman. Verder gaan de twee dieper in op de kongsi tussen extreemlinks en de radicale islam en zij vragen zich af waarom Thierry Baudet zich beklaagt over een gebrek aan media-aandacht.


23-5-2024 09:05

De Canadese seriemoordenaar die tientallen vrouwelijke slachtoffers maakte en hun resten als varkensvlees verkocht, is in een gevangenis aangevallen door een medegevangene en verkeert in levensgevaar. Nabestaanden zijn niet rouwig om de mogelijk fatale aanval: „Dit geeft eindelijk een beetje afsluiting.”


23-5-2024 18:23

Een Britse kinderdagverblijfmedewerker moet veertien jaar de cel in, nadat ze een baby liet doodgaan door haar gezicht meer dan negentig minuten aan een zitzak vast te binden. Ze wilde hiermee het jonge slachtoffertje straffen, omdat ze „niet genoeg sliep”, meldt Brits nieuwsmedium The Independent.


23-5-2024 16:00

Ze zwemt in het geld en heeft een geschat vermogen van 95 miljoen dollar. Toch behoort actrice Cate Blanchett naar eigen zeggen tot de ’middenklasse’. Met die uitspraak treedt ze in de voetsporen van Victoria Beckham en net als bij de Britse popzangeres wordt ze genadeloos op haar plek gezet. Online krijgt ze de wind van voren: „Ze is compleet losgerukt van de realiteit.”


23-5-2024 12:09

Dat burgemeester Pieter van Maaren terugtreedt als burgemeester van Zaltbommel, is opmerkelijk. Hij raakte in opspraak omdat hij kozijnen met dubbelglas had laten plaatsen in zijn monumentale woning, zonder vergunning. Maar ’kozijnengate’ valt in het niet bij sommige andere opzienbarende schandalen die burgemeesters de kop kostten. Zes opmerkelijke voorbeelden.


23-5-2024 19:08

Tallon Griekspoor heeft in de kwartfinales van het ATP-toernooi van Genève niet weten te stunten tegen Novak Djokovic. De beste Nederlandse tennisser ging in twee sets onderuit tegen de Servische nummer 1 van de wereld: 5-7 1-6.


23-5-2024 16:51

Een woedend China is donderdag begonnen met een tweedaagse grootschalige militaire oefening rondom Taiwan, in wat het land een „bestraffing” noemde voor zogenaamde „separatistische daden” van het naburige eiland. De oefeningen volgen enkele dagen nadat Taiwan president Lai Ching-te had ingehuldigd.


23-5-2024 13:25

Het Openbaar Ministerie (OM) eiste donderdag tegen Rutly K. (30) uit Abbekerk een celstraf van elf jaar voor het doodsteken van Marvin en het met de dood bedreigen van zijn ex-vrouw. De 37-jarige ’held’ Marvin moest vorig jaar een gezellige oudejaarsavond in Hoorn met de dood bekopen. Nadat K. Marvins partner begon aan te raken, ontstond een gevecht. Marvin vluchtte en diens levenloze lichaam werd pas de volgende dag teruggevonden in een tuin verderop in de straat.


23-5-2024 13:19

Kiev is verontrust over de Westerse wapenleveringen die maar niet op gang komen en de recente verschuivingen aan het front in de strijd tegen Rusland. Volg hier de laatste ontwikkelingen in de Oekraïne-oorlog.


23-5-2024 18:52

Céline Dion heeft het zwaar met de impact van de zeldzame neurologische aandoening waaraan ze lijdt. In de eerste trailer van de documentaire I am: Celine schiet de 56-jarige zangeres vol als ze het over haar ziekte heeft.


23-5-2024 18:16

Het koord waarmee de Italiaanse prostituee Sara (35) naar waarschijnlijkheid is gewurgd, is mogelijk terecht. Het lichaam van de vrouw werd op 29 november vorig jaar door een voorbijganger gevonden in het IJ in Amsterdam. Volgens het Openbaar Ministerie heeft Sebastian W. (40) haar tijdens een ’heftig seksspel’ gewurgd. De Zwanenburger houdt echter vol dat het een ongeluk was.


23-5-2024 14:55

Nauwelijks een week nadat president Volodimir Zelenski zijn handtekening zette onder een wet die het mogelijk maakt Oekraïense gedetineerden te mobiliseren voor het leger zijn de eerste gevangenen al ingestroomd. Woensdag werden voor de rechtbank in Khmelnitski twee gedetineerden voorwaardelijk in vrijheid gesteld om dienst te nemen bij de Nationale Garde. Volgens de Oekraïense autoriteiten zijn er al 3.000 aanvragen binnengekomen om hetzelfde te doen. Zelfs moordenaars zijn welkom.


23-5-2024 10:57

Veel werknemers worden deze week blij van het vakantiegeld dat op hun bankrekening wordt gestort. Maar hoe hoog is dit bedrag eigenlijk? En wie heeft er recht op? Vijf vragen.


23-5-2024 17:46

Supermarktketen Jumbo voert een reorganisatie door op het hoofdkantoor in Veghel. Daar wordt een nog onbekend aantal banen geschrapt. Op dit moment werken er nog zo’n 1400 mensen op het hoofdkantoor.


23-5-2024 18:49

Harry Maguire is niet op tijd fit om zaterdag met Manchester United mee te doen in de finale van de FA Cup tegen Manchester City. Dat zei trainer Erik ten Hag op een persconferentie.


23-5-2024 07:15

Ladislas L., een bekende flamboyante horecabaas uit Antwerpen, heeft zijn enkelband – die hij moest dragen na een veroordeling voor verkrachting – afgelopen weekend losgemaakt en aan zijn hond geplakt, zodat hij zelf naar een festival in Limburg kon gaan.


23-5-2024 08:19

Demissionair zorgminister Pia Dijkstra kan de ’genezingsdiensten’ van gebedsgenezer Tom de Wal komend weekend in Maastricht niet verbieden. Patiënten hebben 'het grondwettelijke recht’ om te geloven wat ze willen, zei ze in de Tweede Kamer. Ze roept wel gedupeerden van de diensten zich te melden bij de inspectie.


23-5-2024 17:29

Cassie Ventura heeft voor het eerst van zich laten horen sinds beelden waren opgedoken waarop haar ex Sean ’Diddy’ Combs haar mishandelt. De zangeres deelde donderdag een bericht op Instagram waarin ze bedankt voor de liefdevolle reacties die ze heeft gekregen.


23-5-2024 09:50

Vanaf juli moet in elke nieuwe auto een geluidssignaal afgaan wanneer je sneller rijdt dan toegelaten. Europa wil zo het aantal verkeersdoden door te hoge snelheid naar beneden krijgen. Maar critici vrezen voor nog meer afleiding achter het stuur.


23-5-2024 14:53

Hoewel Red Bull Racing de laatste drie races in Monaco won, is het circuit door de straten van het prinsdom op papier niet echt op het lijf van de (huidige) auto van Max Verstappen en Sergio Pérez geschreven.