Goedenacht, het is 1:33
op zondag 27 mei 2018
In Hardenberg is het nu 19,8 °C
Wind 0.2 km/u uit het zuidzuidoosten
De luchtvochtigheid is 63 %
De luchtdruk is 1.021,3 hpa
Het heeft vandaag niet geregend

Meteo
Hardenberg

Hardenberg

Weersverwachting van het KNMI

Opgesteld op zondag 27-5-2018 om 00.08 uur

Zonnig en warm, in de middag en avond in het zuiden enkele (onweers)buien

Vannacht is het in het midden en noorden overwegend helder, in het zuiden komen ook enkele wolkenvelden voor. Het blijft overal droog. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 13°C in het noordoosten tot 17°C in het zuiden. De noordoostelijke wind is zwak tot matig, langs de kust af en toe vrij krachtig.

Overdag zijn er zonnige perioden. In het zuiden is er meer bewolking en kan er in de ochtend al een enkele bui voorkomen, met een kleine kans op onweer. In de loop van de middag neemt in het zuiden en zuidoosten de kans op een stevige (onweers-)bui sterk toe, met daarbij mogelijk veel neerslag in korte tijd, hagel en windstoten. Het midden en noorden houden het waarschijnlijk droog. Het wordt (zeer) warm met middagtemperaturen die uitkomen rond 28°C, in het Waddengebied wordt het met 23°C een stuk minder warm. De wind is zwak tot matig en oostelijk, in het zuiden later in de middag mogelijk veranderlijk. Aan de kust kan er in de middag een zeewind opsteken waardoor het daar afkoelt.

In de avond verdwijnen de buien weer en wordt het op de meeste plaatsen droog. In de nacht naar maandag zijn er vooral in het midden en noorden brede opklaringen. In het zuiden is er meer bewolking en kan er nog een enkele bui vanuit België binnendrijven. De minimumtemperaturen varieren van 14°C in het noorden tot plaatselijk 18°C in het midden en zuiden. De wind draait naar oost en neemt af tot zwak, in de kustgebieden matig.

Maandag overdag zijn er zonnige perioden en is het aanvankelijk op de meest plaatsen droog. Landinwaarts ontstaan er geleidelijk stapelwolken die in de loop van de middag uitgroeien tot enkele regen- en onweersbuien. Hierbij is er opnieuw kans op hagel, windstoten en veel neerslag. Het wordt opnieuw (zeer) warm met maxima variërend van 25°C aan de kust tot 29, lokaal 30°C verder landinwaarts. De wind is zwak tot matig en komt uit een oostelijke richting. (Bron: KNMI)

disclaimer KNMI