Meteo Hardenberg

Nieuws uit Overijssel

18-1-2022 22:57

Go Ahead Eagles zit aankomend weekend in de koker voor de loting van de kwartfinales van de KNVB Beker. De manschappen uit Deventer wisten zich dinsdagavond in Friesland knap te plaatsen voor de laatste acht van het bekertoernooi door Heerenveen met 1-0 te verslaan.


18-1-2022 22:13

Bedreigingen aan het adres van gemeenteraadsleden; uit onderzoek van de NOS bleek dat ook in Overijssel zo'n vijftien procent van de raadsleden er wel eens mee te maken heeft gehad. CDA-Kamerlid Hilde Pallland uit Kampen heeft met haar partijgenoot Inge van Dijk Kamervragen gesteld over deze bedreigingen. Ze willen onder meer weten hoe de minister intimidatie en bedreiging van raadsleden tegen denkt te gaan.


18-1-2022 15:19

Keolis en BYD zijn niet bij machte de aanhoudende problemen met de elektrische bussen op te lossen, en dus moet de provincie zich actief met de problematiek gaan bemoeien. Die oproep doet CNV-bestuurder Peter de Ridder daarom richting de provincie Overijssel. De provincie zelf dreigt Keolis inmiddels een boete van 1,3 miljoen euro op te leggen, als de problemen niet vóór april worden opgelost.


18-1-2022 22:48

Aan De Pas in Olst woedt een grote woningbrand. Dat meldt de Veiligheidsregio IJsselland.


19-1-2022 00:21

Andries Noppert kan in Friesland de komende tijd met een brede glimlach over straat. De doelman kegelde dinsdagavond met Go Ahead Eagles, op zijn geboortegrond, Heerenveen uit het bekertoernooi (0-1) en daar had hij - met een aantal katachtige reflexen - een belangrijk aandeel in. Toch blijft de Fries bescheiden.


18-1-2022 22:37

Op de N344 is vanavond bij Holten een ongeluk gebeurd waarbij veel olie op de weg terecht is gekomen. Het wegdek moet worden gereinigd, waardoor de weg enkele uren was afgesloten.


18-1-2022 17:40

Theater MIMIK en de Deventer Schouwburg mogen niet meedoen aan de landelijk protestactie Kapsalon Theater. De theaters zouden morgen voor een dag worden omgebouwd tot kapsalons, waardoor er wel optredens plaats zouden kunnen vinden. De veiligheidsregio geeft geen toestemming voor de ludieke actie. De gemeente Deventer heeft laten weten dat er gehandhaafd zal worden. "Er wordt een voorbeeld gesteld", zegt Anton van Amersfoort, hoofd programma van MIMIK.


18-1-2022 20:48

Een drie, een dikke onvoldoende dus, dat is wat Borne krijgt van BDO Accountants & Adviseurs voor het financiële beleid van de gemeente in de jaarlijkse Benchmark over 2020. Dat vraagt om uitleg van de gemeente. Die wijst naar de nieuwbouwwijk Bornsche Maten. De ontwikkeling van zo'n groot woongebied zorgt ervoor dat de gemeente wel eens in het rood schiet, geeft verantwoordelijk wethouder Spekschoor aan. "Maar alleszins verantwoord volgens de provinciale toezichthouder."


18-1-2022 20:35

PEC Zwolle kan morgenavond 'gewoon' aantreden in Breda voor de bekerwedstrijd tegen NAC. De club heeft dit keer geen verzoek ingediend om het duel uit te stellen vanwege de coronabesmettingen in de selectie, zoals afgelopen weekend nog het geval was.


18-1-2022 19:26

Op het Stedelijk Lyceum Kottenpark in Enschede worden in ieder geval deze week geen reguliere lessen gegeven. Dat schreef het schoolbestuur dinsdagmiddag in een brief aan ouders. Meer dan 300 leerlingen zitten momenteel in quarantaine vanwege positieve (zelf)test of omdat een huisgenoot positief is getest.


18-1-2022 19:00

Als schrijver of illustrator van kinderboeken veel inkomsten mislopen door de schoolbieb. Dat klinkt ironisch, maar gebeurt al jaren. De succesvolle kinderboekenschrijfster Annet Jacobs uit Deventer ondervindt het zelf. Hoewel ze meerdere goed gelezen titels op haar naam heeft staan, kan ze niet rondkomen van het schrijversbestaan alleen. Maar er zijn financieel betere tijden op komst, nu er overeenstemming is over de vergoeding van boeken die worden uitgeleend op scholen.


18-1-2022 18:53

De organisatie van wielerronde Olympia's Tour rekent erop dat de oudste etappekoers van Nederland in maart 2022 wel kan doorgaan. De voorgaande twee edities moesten door de toen geldende coronabeperkingen worden geschrapt van de kalender. "Dit voorjaar verwachten we meer ruimte voor de sport", aldus de organisatie.


18-1-2022 17:35

Een kwetsbare man uit Deventer was "een waardevolle kracht" bij een landelijk opererende drugsbende, die onder leiding stond van een 'Ferry Bouman-wannabe'. Dat stelde het OM vandaag bij het strafproces tegen de groep verdachten, die verschillende drugslabs zou hebben bestierd. In twee van de labs werd de zeer verslavende drug crystal meth gemaakt, ook wel 'ice' genoemd.


18-1-2022 17:22

Hooguit 150 woningen en zeker niet zoveel windmolens kunnen worden gebouwd in het buitengebied van Hof van Twente. Dat zegt een woordvoerder van de gemeente vandaag bij de Raad van State. Hij noemt de angst voor honderden nieuwe woningen en duizenden windmolens 'overtrokken'.


18-1-2022 17:01

Het zogenoemde 'Bibob-café' Tiny's in Rijssen blijft dicht. Dat heeft het gemeentebestuur bepaald nadat de huurder van het pand via de bezwaarschriftencommissie had geprobeerd de sluiting ongedaan te maken.


18-1-2022 16:23

Een vrachtwagen vol koffers met kleding, speelgoed en fietsen kwam vandaag vanuit Nijmegen naar Enschede gereden. Daarin staan de persoonlijke spullen van Afghaanse asielzoekers die vorige week naar Enschede verhuisd zijn.


18-1-2022 13:44

FC Twente neemt het morgen in de achtste finales van de KNVB Beker op tegen AZ. Opnieuw een zware tegenstander, want in de vorige ronde won Twente al van Feyenoord. Trainer Ron Jans blikt vooruit op het treffen met de Alkmaarders.


18-1-2022 13:15

Een Mexicaan die wordt gezien als leidinggevende 'kok' in verschillende crystal methlabs, waaronder die in Vroomshoop, ontglipte twee jaar geleden ternauwernood aan de politie. Dat blijkt uit een politierapport waar RTV Oost kennis van heeft gekregen. Nipt voordat de recherche een inval deed in zijn huurhuis, had hij zijn biezen gepakt naar thuisland Mexico.


18-1-2022 12:59

Borne presteert op financieel vlak het slechtst van alle gemeenten in Nederland. Dat constateert BDO Accountants & Adviseurs in haar jaarlijkse Benchmark over het jaar 2020. Alle gemeenten worden beoordeeld met een rapportcijfer. Borne komt daar met het rapportcijfer 3 het slechtst uit.


18-1-2022 12:38

Kinderartsen in Overijssel zeggen grote zorgen te hebben over het besluit van minister Kuipers (Volksgezondheid) om de kinderhartchirurgie in ziekenhuis UMCG in Groningen te sluiten. Zij verwachten dat het verdwijnen van de specialistische zorg een groot effect zal hebben op de kindzorg in Oost-Nederland. Jaarlijks ondergaan zo'n 200 tot 250 inwoners van Overijssel een specialistische hartoperatie in Groningen, zegt kindercardioloog Rolf Berger van het UMCG.


18-1-2022 11:19

De huurprijzen in Overijssel zijn in het afgelopen kwartaal met gemiddeld tien procent gestegen. Dat meldt Pararius. De stijging in Overijssel ligt ruim boven het landelijk gemiddelde van vijf procent.


18-1-2022 11:08

PEC Zwolle heeft in Werder Bremen een sparringpartner gevonden voor een oefenwedstrijd. Op donderdag 27 januari staan de twee tegenover elkaar.


18-1-2022 09:00

De versoepelingen hebben hoop gebracht voor mogelijk weer meer wedstrijden in de lagere klassen van alle sporten, maar voorlopig komen alleen de ploegen op het hoogste niveau nog in actie. Tenminste, als de duels niet worden afgelast, zoals de laatste weken veel het geval is. Hieronder het programma van deze week. Uiteraard dus onder voorbehoud.


18-1-2022 08:00

Nu de echte beelden van Joan Derk van der Capellen niet vanuit Rome naar Zwolle komen, is het tijd voor plan B. Dat zijn replica's gemaakt door een 3D-printer die volgens de makers niet van echt te onderscheiden zijn. De Zwolse raad en het stadsbestuur zien dat wel zitten. Ze willen het geld dat voor de originele beelden was gereserveerd daar wel in steken.


18-1-2022 07:00

Een groep van twintig vrienden uit Nieuwleusen is een grote inzamelingsactie begonnen voor hun favoriete kroeg en restaurant, Proeflokaal Zuid. Na een bericht van de eigenaar op Facebook dat hij er doorheen zit stonden de jongelui op. Ze willen eigenaar Arian Dijsselhof helpen.