Meteo Hardenberg

Nieuws uit Overijssel

21-4-2021 20:50

Alle bedden in het ziekenhuis in Enschede zijn bezet. Het Medisch Spectrum Twente (MST) kan geen nieuwe patiënten meer opnemen en stelt een opnamestop in.


21-4-2021 22:28

Wout Weghorst blijft aan de lopende band scoren in de Bundesliga. De spits van Wolfsburg maakte vanavond met zijn hoofd op bezoek bij VfB Stuttgart zijn twintigste doelpunt van het seizoen en nestelt zich daarmee in een select gezelschap landgenoten met minimaal twintig doelpunten in Duitsland.


21-4-2021 21:02

Sanne en Lieke Wevers hebben vandaag bij de kwalificaties van de EK turnen in Basel drie finaleplaatsen behaald. Sanne Wevers bereikte de eindstrijd op de balk en Lieke Wevers op zowel de balk als de meerkamp.


21-4-2021 23:07

Een zonnepark van 44 hectare dat aan 80000 huishoudens stroom gaat leveren, dat mag binnenkort worden aangelegd aan de Zomerdijk bij Wanneperveen. De meerderheid van de gemeenteraad van Steenwijkerland ziet geen bezwaren tegen zonnepanelen op deze plek.


21-4-2021 22:06

Het is de grote wens van de fusiescholen in Steenwijk die nu in drie gebouwen zitten om snel op één locatie een moderne school te bouwen voor alle leerlingen. Maar dat plan werd volgens het college te duur. De raad heeft vanavond besloten tot een compromis: van drie eerst naar twee en uiteindelijk naar één locatie. Binnen tien jaar moet die nieuwe school er dan staan.


21-4-2021 20:42

Het wordt steeds drukker in de treinen en bussen. Als maandag de hogescholen en universiteiten en woensdag de winkels en terrassen weer openen zal het alleen maar voller worden in het openbaar vervoer. Het OMT roept echter juist op om die drukte aan te pakken en 'meer ruimte te maken in het ov'.


21-4-2021 19:31

Twente Airport en de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) staan donderdagochtend tegenover elkaar in de rechtbank in Zwolle. De luchthaven vindt dat het geruzie met de inspectie, dat al maanden voortduurt, haar imagoschade bezorgt. Waarom hebben de partijen opnieuw onenigheid met elkaar?


21-4-2021 19:39

De KNWU heeft besloten geen baanrenners af te vaardigen naar de Nations Cup-wedstrijd in Hong Kong van 13 tot en met 16 mei. De bond wil in deze corona-misère geen risico's lopen met onder anderen Jeffrey Hoogland (Nijverdal) en Roy van den Berg (Kampen) in aanloop naar de Olympische Spelen.


21-4-2021 18:37

Bij GGD IJsselland is er begrip over de aangekondigde versoepelingen van de coronamaatregelen, maar er leven ook grote zorgen. Gisteren kondigde het kabinet aan dat vanaf 28 april een aantal maatregelen wordt losgelaten, terwijl zorgpersoneel op het tandvlees loopt.


21-4-2021 18:20

Een verrassing is het niet, maar Björn Kuipers is door de UEFA aangesteld als een van de achttien scheidsrechters voor het EK voetbal deze zomer. Wel opvallend is dat in de schaduw van de 48-jarige Oldenzaalse arbiter ook landgenoot Danny Makkelie zich mag opmaken voor de Europese eindronde. Het is voor het eerst dat er twee Nederlandse scheidsrechters actief zijn op een EK.


21-4-2021 18:09

Kampen wil vaart maken met het onderzoek naar de mogelijke komst van een Hanze Beleefmuseum in Kampen. Het gaat om een museum waar ook een geschikte expositieruimte voor de IJsselkogge komt, het middeleeuwse scheepswrak dat in 2016 uit de IJssel bij Kampen boven water is gehaald.


21-4-2021 17:39

Vanaf komend weekend kunnen ziekenhuizen medewerkers inenten met het Janssen-vaccin. Nederland heeft nu zo'n 80.000 doses en krijgt er snel 90.000 bij. Die zijn volgens minister De Jonge bijna allemaal voor zorgmedewerkers. Maar het lijkt het er nog niet op dat de Overijsselse ziekenhuizen snel klaar zijn met hun vaccinatiecampagne. Dat blijkt uit een rondgang langs de twee grote ziekenhuizen in Overijssel, Isala en MST.


21-4-2021 17:39

De 50-jarige Deventenaar die afgelopen Pasen werd aangehouden voor betrokkenheid bij de dood van een plaatsgenoot, blijft de komende maanden achter tralies. Dat heeft de rechtbank bepaald. Hij blijft vast tot aan de eerste openbare rechtszitting.


21-4-2021 17:18

Een spreekkamer, twee stoelen, een psycholoog en een cliënt: het is het klassieke beeld van de werkruimte van psycholoog Rob Mijnheer uit Staphorst. Toch werd ook bij hem door het coronavirus de werkruimte ingewisseld voor een thuiswerkplek. ‘Dat kan anders’, dacht Rob.


21-4-2021 17:15

Eind jaren 90 gooide Jos Elderink het roer om. Van reguliere boer naar natuurboer. Een beslissing waar de 56-jarige Lutternaar geen moment spijt van heeft gehad.


21-4-2021 16:43

Op aandringen van Stichting Kant Nog Wal gaat de provincie Overijssel de komende tijd scherper toezien of schepen op het kanaal Almelo-De Haandrik zich aan de maximum vaarsnelheid houden. Bewoners langs het veelbesproken kanaal ergeren zich groen en geel aan vrachtschepen die harder varen dan toegestaan.


21-4-2021 16:22

Hij was de meest opvallende renner in koers tijdens de 85e editie van de klassieker de Waalse Pijl, maar aan de voet van de finish op de Muur van Hoei moest Maurits Lammertink uit Reutum dan toch het hoofd buigen na een mega-vlucht. Uiteindelijk kwam wereldkampioen Julian Alaphilippe als eerste boven.


21-4-2021 16:15

De vorige week verstuurde brandbrief van de bruine vloot heeft de aandacht van CDA-Tweede Kamerlid Hilde Palland uit Kampen. Ze wil van demissionair staatssecretaris Keijzer en ministers Van Nieuwenhuizen en Van Engelshoven weten of er nieuwe steunmaatregelen komen voor de branche en of dat proces versneld kan worden.


21-4-2021 16:06

Van woensdag 28 april tot en met maandag 3 mei rijden er geen treinen van en naar Station Zwolle. Er wordt die dagen gewerkt aan de verdubbeling van het spoor tussen Zwolle en Herfte en aan de tunnel bij Herfte. Eind juli moeten deze in gebruik genomen worden.


21-4-2021 15:35

De meeste hulpdiensten zijn vanmiddag rond drie uur vertrokken bij basisschool De Telgenkamp in Hengelo. De dreiging rond de basisschoool is loos alarm, aldus een woordvoerster van de politie. De hulpdiensten schaalden flink op in de loop van de morgen nadat er via Meld Misdaad Anoniem een melding binnenkwam die door de politie uiterst serieus werd genomen. Over de inhoud van die melding deed en doet de politie geen mededelingen.


21-4-2021 15:20

De provincie Overijssel en Staatsbosbeheer kunnen voorlopig niet aan de slag met herstelmaatregelen voor Natura 2000-gebied Engbertsdijksvenen bij Kloosterhaar. Dat heeft de Raad van State vandaag beslist in een spoedzaak die werd aangespannen door enkele boeren en grondeigenaren in dit gebied. De Raad wil onomkeerbare schade aan de natuur voorkomen. Bij het natuurherstel wordt een deel van het zwaar beschermde hoogveen afgegraven.


21-4-2021 15:23

Een afscheid in optima forma voor de onbetwiste koningin van de Muur van Hoei. Anna van der Breggen won vandaag in haar afscheidsjaar als wielrenster voor de zevende keer op een rij de Waalse Pijl: "Ik ben blij dat ik het zo in stijl heb kunnen afmaken, want het was een zware race."


21-4-2021 09:28

Het Openbaar Ministerie wil de Afghaanse broers Idris en Abas, die gezien worden als kopstukken van een wraakzuchtige Zwolse drugsbende, jarenlang de gevangenis in hebben. Tegen Abas is negentien jaar geëist, tegen Idris dertien jaar. De strafeis tegen Idris is lager, omdat hij niet zoals zijn broer voor twee, maar 'slechts' een moordaanslag, kan worden vervolgd.


21-4-2021 15:20

Het Openbaar Ministerie wil de Afghaanse broers Idris en Abas, die gezien worden als kopstukken van een wraakzuchtige Zwolse drugsbende, jarenlang de gevangenis in hebben. Tegen Abas is negentien jaar geëist, tegen Idris dertien jaar. De strafeis tegen Idris is lager, omdat hij niet zoals zijn broer voor twee, maar 'slechts' één moordaanslag, kan worden vervolgd.


21-4-2021 15:00

“Als ik geprikt kan worden, dan twijfel ik geen moment”, vertelt een man die net zijn eerste coronavaccinatie heeft laten zetten. Zijn woorden omschrijven die vaccinatiebereidheid in Raalte erg goed, want de samenwerkende huisarts in het dorp registreren een opkomst van zo’n 80 procent in hun prikcampagne. Cijfers die veel hoger zijn dan in sommige andere regio’s in ons land.