Goedenavond, het is 19:57
op vrijdag 20 juli 2018
In Hardenberg is het nu 26,9 °C
Wind 0.2 km/u uit het noorden
De luchtvochtigheid is 35 %
De luchtdruk is 1.010,3 hpa
Het heeft vandaag niet geregend

Meteo
Hardenberg

Hardenberg

Nieuws uit Overijssel

20-7-2018 19:22

Slechte kerst, heel goed de zomervakantie in: blijdschap na nieuws overname Siemens

"Het heeft heel lang geduurd voordat er duidelijkheid was over onze toekomst. De ontlading was dan ook gigantisch vandaag." Het personeel van Siemens in Hengelo is blij en opgelucht, nu VDL de fabriek wil overnemen van Siemens. Ook burgemeester Schelberg van Hengelo is blij met het nieuws. "We gingen heel slecht de kerstvakantie in, nu gaan we heel goed de zomervakantie in."



20-7-2018 18:05

Vierdaagse in Nijmegen eindigt weer met feestelijke intocht op de Via Gladiola

De Vierdaagse van Nijmegen zit er weer op. Traditiegetrouw kwamen de ongeveer 40.000 wandelaars binnen via de Via Gladiola. Dit jaar deden ook weer honderden mensen uit Overijssel mee.



20-7-2018 17:57

Verbouwing complex Dorper Esch Denekamp kan eindelijk van start

De renovatie van het sportcomplex Dorper Esch in Denekamp is vrijdagmiddag officieel begonnen. Wethouder van de gemeente Dinkelland Benno Brand is blij dat de verbouwing begint. "Het heeft even geduurd, maar na vele jaren kunnen we eindelijk starten."



20-7-2018 16:49

Flinke vertraging door file op A1 na ongeval bij Holten

Op de A1 bij Holten is een auto over de kop geslagen. Daardoor is in de avondspits een forse file richting Deventer. Ook op de andere rijstrook richting Hengelo staat een zogenoemde kijkersfile.



20-7-2018 16:40

Synchroonzwemduo uit Kampen gaat naar EK in Slovenië

Een primeur voor Nederland. Voor het eerst komt een gemengd duo uit op het EK Synchroonzwemmen. Natasja van Schuppen uit Kampen en Fokko de Gans uit Ermelo vertegenwoordigen Nederland als mixed duet bij de Europese Kampioenschappen september in Slovenië.



20-7-2018 16:30

Fietser overleden na botsing met vrachtwagen op N341 bij Westerhaar

Bij een ongeluk op de N341 bij Westerhaar is vanmiddag een fietser om het leven gekomen. Het slachtoffer, een 77-jarige man uit Vroomshoop, was door nog onbekende oorzaak in botsing gekomen met een vrachtwagen.



20-7-2018 16:10

Twentse wijnboer floreert bij Frans weer

Veehouders en akkerbouwers verfoeien de droogte van de laatste weken. Het mais groeit niet, de koeien kunnen maar beperkt naar buiten en het gras is dor en geel. Toch is er ook een categorie boeren die uitermate tevreden is met de overdadige zonneschijn: de wijnboeren. Hun druiven groeien als kool.



20-7-2018 16:06

Waterschap Vechtstromen stelt beregeningsverbod in, Twente droogste regio van Nederland

Waterschap Vechtstromen heeft per direct een beregeningsverbod ingesteld in gebieden met kwetsbare natuur. Het gaat hierbij om 8000 hectare natuur die afhankelijk is van grondwater in ondiepe ondergrond. Vechtstromen wil met de maatregel onherstelbare schade aan deze kwetsbare natuur voorkomen.



20-7-2018 15:29

Afrikaanse sferen bij voetbalclub Willemsoord door droogte: "Zorgen over start seizoen"

Een nieuw hoofdstuk in het verhaal over de extreme droogte dit jaar. De KNVB heeft een beregeningswijzer opgesteld, waarin tips en handvatten staan voor de beregening van natuurgrasvelden. Maar dat dat advies voor sommige voetbalclubs wellicht te laat komt, blijkt uit het gras van v.v. Willemsoord.



20-7-2018 15:23

Een toekomst voor Marijn: een bezoekje aan de kapper

Met je kind naar de kapper: dat is altijd lastig de eerste keer, maar wat als dat zo blijft? Als het elke keer letterlijk een gevecht is om haren te knippen omdat jouw kind het gepluk aan zijn hoofd vervelend vindt. Dat laatste gaat op voor de meervoudig gehandicapte Marijn uit Kampen. Zijn ouders zijn letterlijk maanden druk geweest om de jongen te laten wennen aan de kapper.



20-7-2018 15:03

Brand langs de spoorlijn bij Beerze onder controle, vanaf 17 uur weer treinverkeer

De brandweer is een spoorberm aan de Beerzeweg in Beerze aan het nablussen. Aan het begin van de middag brak er door een nog onbekende oorzaak een natuurbrand uit. Het treinverkeer tussen Mariënberg en Ommen heeft een groot deel van de middag platgelegen, naar verwachting wordt het treinverkeer om 17 uur weer hervat.



20-7-2018 14:56

Overijsselse gemeenten strooien nog geen zout maar houden vinger aan de pols

De Overijsselse gemeenten gaan voorlopig nog geen zout strooien om schade aan wegen te voorkomen. Wel houden veel gemeenten de situatie nauwlettend in de gaten.



20-7-2018 14:54

Gemeente Twenterand: maandag moet puin pur-huis Vriezenveen verwijderd zijn

Een nieuwe ontwikkeling in de pur-affaire in Vriezenveen. De familie Keijzer moet van de gemeente Twenterand uiterlijk maandag het bouwafval van hun gesloopte woning verwijderen. Doen ze dit niet, dan laat de gemeente het weghalen en worden de kosten verhaald op de familie. Dat is de uitkomst van het spoedoverleg dat het college vanochtend hield, bevestigt een woordvoerder van de gemeente.



20-7-2018 14:34

Uitslaande brand in schuur bij Geesteren

Er woedt een grote uitslaande brand in een opslagloods aan de Haarbrinksweg in Geesteren. De brand is inmiddels onder controle.



20-7-2018 14:29

Deventer bosrand in brand

Een berm aan de rand van een bos aan de Oxersteeg in Deventer staat in brand. Vanwege de droogte is de brandweer met groot materieel uitgerukt.



20-7-2018 14:21

Taakstraffen voor rellen na inval FC Twente, één relschopper de cel in

Tien supporters van FC Twente zijn veroordeeld voor de rellen na de inval van de politie in het supportershome van Vak-P. De meesten krijgen een taakstraf, een 19-jarige Enschedeër moet twee maanden de cel in.



20-7-2018 13:37

400 medewerkers houden baan bij voorgenomen overname Siemens Hengelo

De VDL Groep bevestigt dat het de fabriek van Siemens in Hengelo wil overnemen. VDL heeft daarvoor vannacht een intentieovereenkomst ondertekend met Siemens Nederland. Het concern hoopt dat in het laatste kwartaal van 2018 alle seinen op groen staan voor de overname. Met de overname kunnen 400 medewerkers in ieder geval de eerste vier jaar na de beoogde overname hun werk behouden.



20-7-2018 13:35

Tijdlijn: hoe Siemens Hengelo uitgroeide tot 'Twents icoon' en 'banenfabriek'

Na maanden van onzekerheid voor het personeel van Siemens Hengelo is er nu duidelijkheid: VDL Groep neemt de Hengelose vestiging van het technologieconcern over. Hoe is de fabriek zo belangrijk geworden voor de regio en wat gebeurde er de afgelopen maanden?



20-7-2018 13:26

Wiebes noemt overname Siemens 'mooie start van de zomer' voor werknemers in Hengelo

Minister Eric Wiebes van Economische Zaken hoopt dat VDL van de Siemens-vestiging in Hengelo net zo'n succes weet te maken als van de autofabriek Nedcar in Born. "Dan wordt dit goede nieuws voor iedereen in de regio Hengelo alleen maar beter'', aldus de bewindsman.



20-7-2018 13:23

Hitte? Doe een boodschap voor je oudere buurvrouw

De hitte zorgt vooral bij ouderen voor problemen en dus roept GGD IJsselland mensen op om extra op oudere buurmannen en -vrouwen te letten. "Bied bijvoorbeeld aan om een boodschap te doen", zegt Marja Elders van de GGD.



20-7-2018 13:07

Europese steun voor ontslagen bankmedewerkers uit Overijssel

Voor 450 mensen uit Friesland, Drenthe en Overijssel die hun baan bij financiële instellingen zijn verloren, is ondersteuning uit Brussel in aantocht om ander werk te vinden. De Europese Commissie maakt hiervoor 1,2 miljoen euro vrij.



20-7-2018 12:53

Incident met pepperspray komt voor Enschedese horeca-ondernemers uit de lucht vallen

Meerdere bezoekers van het Bölke Open Air kregen gisteren last van hun ogen en luchtwegen nadat door een bezoeker met pepperspray is gespoten. "Er ontstond onrust in het publiek, er was kennelijk een ruzie tussen twee bezoekers", legt Marijn Mengels van de Vereniging Horeca Binnenstad Enschede uit.



20-7-2018 12:50

Bermbrand op A1 bij Rijssen

In de berm op de A1 bij Rijssen woedde brand in de middenberm. De brandweer schaalde op naar een grote brand. Het verkeer in beide richtingen ondervond hier last van.



20-7-2018 12:23

Pleziervaart wordt nog maar mondjesmaat geschut op de Vecht

Het schutten van recreatievaartuigen op de Vecht wordt aan banden gelegd. Om het verlies van rivierwater zoveel mogelijk te beperken worden motorboten en zeiljachten alleen nog geschut als de sluis vol ligt met bootjes.  



20-7-2018 12:03

Schuurbrand in Wierden geblust, persoon heeft rook ingeademd

De brandweer heeft vanmorgen een brand geblust die was ontstaan in een schuur bij een woning aan de Aanslagdwarsstraat in Wierden.



20-7-2018 11:31

Deventer Rijsterborgherpark omgetoverd tot hip festivalterrein

Een park met prachtige glooiingen, dikke oude eiken en mooie waterpartijen is voor even omgetoverd tot de gezellige thuisbasis van het Deventer Stadsfestival.



20-7-2018 11:28

Natuurbrand bij Glanerbrug in de kiem gesmoord

De brandweer heeft vanmorgen een natuurbrand in Glanerbrug in de kiem gesmoord. Voorkomen kon worden dat het brandje op natuurterrein aan de Ouverturestraat uitgroeide tot een echte bosbrand.  



20-7-2018 11:18

VDL Groep neemt Siemens Hengelo over

VDL Groep neemt Hengelose vestiging van Siemens over. Hiermee zouden er zo'n 400 banen behouden blijven. Dat werd bekend bij een personeelsbijeenkomst die vanochtend in Hengelo is gehouden. 



20-7-2018 11:11

Bijna helft van de gebouwen in Enschede niet veilig voor water bij hoosbui

Bijna de helft van de gebouwen in Enschede loopt kans om onder water te komen te staan bij een hoosbui. Ook in Oldenzaal lopen veel gebouwen risico op wateroverlast.



20-7-2018 10:48

Auto en bestelbus botsen en belanden op elkaar in de sloot in Markelo

Een bijzonder incident, zo valt het ongeluk op de kruising van de Roudaalterweg met de Brummerlaarsweg in Markelo wel te typeren. Een auto en bestelbus botsen op elkaar en belanden boven op elkaar in de sloot.



20-7-2018 10:09

Essentaksterfte in Zwolle heeft ook voordeel: 300 kuub hout beschikbaar voor verkoop

Zwolle moest afgelopen winter 1800 essen kappen uit noodzaak. De bomen dreigden het loodje te leggen als gevolg van de schimmelziekte essentaksterfte. Nutteloos is de massale bomenkap uiteindelijk niet geweest: het levert ruim 300 kuub hout op voor de verkoop.



20-7-2018 09:57

Statenfracties willen nulmeting voor woningen gaswinningsgebied Eesveen

De Statenfracties van CDA, ChristenUnie en GroenLinks willen dat er een nulmeting komt voor de woningen in Eesveen. Deze maand werd duidelijk dat Vermilion van minister Eric Wiebes van Economische Zaken en Klimaat in het gebied tot en met 2027 tot tien keer toe meer gas mag winnen. 



20-7-2018 09:37

Kampen heeft zijn schildwachtershuisjes voor de Stadskazerne terug

Kampen heeft weer twee schildwachtershuisjes bij de Stadskazerne staan. Sinds donderdag sieren weer 2 schildwachtershuisjes het Van Heutszplein voor de kazerne. Die zijn overgedragen door het Civil-Military Cooperation Centre of Excellence in Den Haag.



20-7-2018 09:18

College Twenterand belegt spoedoverleg over pur-huis Vriezenveen

Het college van de gemeente Twenterand heeft vanmorgen een extra overleg ingelast over het pur-huis in Vriezenveen. Loco-burgemeester Van Abbema wil praten over de gevaarlijke situatie die is ontstaan nu het pur-huis in Vriezenveen is gesloopt. Mogelijk vormen de vrijgekomen giftige gassen een gevaar voor de volksgezondheid in de omgeving van het huis. "De GGD moet ingrijpen."



20-7-2018 09:13

Kampenaren schrijven receptenboek voor parfums

Zelf parfums maken? Met het door de Kampenaren Meutgeert en Lanjouw geschreven receptenboek ‘26 parfums om zelf te maken’ is dat nu mogelijk.



20-7-2018 08:00

'Zevensprong-school' vandaag definitief op slot: na 354 jaar valt doek voor onderwijs in Markvelde

De symboliek kan eigenlijk niet groter. Als directeur Rob Haarman de deur vanmiddag voor de allerlaatste keer op slot draait, valt daarmee het doek voor ‘zijn’ schooltje. Waarmee er een einde komt aan 354 jaar onderwijs in Markvelde. Het blijkt simpelweg niet meer mogelijk om het schooltje open te houden voor de 23 leerlingen die er nog over zijn.



20-7-2018 07:06

Zwolle blijft goedkoopste terrasstad van Nederland

Zwolle is net als vorig jaar de goedkoopste terrasstad van Nederland. Hoewel de prijzen ten opzichte van vorig jaar iets zijn gestegen, zijn de terrassen in de provinciehoofdstad nog steeds het voordeligst.



20-7-2018 06:24

Gestolen auto brandt uit in buitengebied Enschede

Een gestolen auto is vannacht uitgebrand in het buitengebied van Enschede. Van de daders ontbreekt ieder spoor.



20-7-2018 06:16

Bezoekers festival in Enschede onwel door pepperspray

Meerdere bezoekers van het festival Bölke Open Air in Enschede zijn vannacht onwel geworden. Volgens omstanders zou iemand met traangas hebben gespoten bij een ruzie.



19-7-2018 22:16

Initiatiefnemer stopt met referendum afvalbeleid Hengelo

Het referendum over het afvalbeleid in Hengelo gaat toch niet door. Dat meldt initiatiefnemer Eddy van Essen vandaag op zijn Facebookpagina Afval Informatie en Advies Hengelo.



19-7-2018 20:14

Samenwerking jeugdhulp in Zwolle werpt zijn vruchten af

Een pilot in Zwolle, waarbij jeugd- en gezinswerkers bij de huisarts gestationeerd zijn, is succesvol. Dit blijkt uit een evaluatie over 2017, zo meldt de gemeente Zwolle. 



19-7-2018 20:06

Fokker in Nijverdal propt konijnen en knaagdieren in veel te klein hok

Een fokker van konijnen en knaagdieren in Nijverdal heeft zijn huisvesting en verzorging van dieren niet op orde. Dat bleek op 11 juli bij een hercontrole van de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) en de dierenpolitie Twente. Er zaten ruim 250 dieren op 6,4 vierkante meter.



19-7-2018 19:21

Nog meer zieken als gevolg van werkzaamheden aan pur-huis Vriezenveen

Het gezin dat er woonde werd er al doodziek van, maar nu zijn bij de sloop van het pur-huis in Vriezenveen nog meer mensen ziek geworden. Het gaat om vrienden en familieleden van het gedupeerde gezin Keijzer. Allemaal hielpen ze afgelopen week mee om het puin te ruimen.



19-7-2018 19:00

Nijmeegse Vierdaagse: dit was de donderdag

De derde dag van de Vierdaagse zit er alweer op. En ook vandaag gebeurde er weer een hoop. Dit was de donderdag.



19-7-2018 18:47

Scooter in bos in Enschede in brand gestoken

In het bos op de Hoge Boekel in Enschede is begin van de avond door voorbijgangers een brandende scooter in het bos aangetroffen. Nadat de brandweer was gekomen, stond de scooter volledig in brand. Ook de omgeving had vlam gevat.



19-7-2018 18:17

Dit jaar worden geen waterplanten meer gemaaid, volgend jaar wel

Het gaat niet meer lukken om dit seizoen nog waterplanten te maaien in de kop van Overijssel. Volgend jaar wil de provincie het maaien wel mogelijk maken. Dat is de uitkomst van een overleg met ondernemers, watersporters en politici over het probleem van de dichtgegroeide meren en vaarten.



19-7-2018 18:00

Tubbergenaar krijgt na 32 jaar opnieuw verlenging van tbs

De rechtbank in Almelo verlengt de tbs van een 63-jarige oorspronkelijk uit Tubbergen afkomstige tbs'er met 1 jaar. De zwakbegaafde man zit op dit moment al 32 jaar in de tbs na een veroordeling wegens een poging tot doodslag in zijn  geboorteplaats in 1986. 



19-7-2018 17:54

Celstraf en tbs voor overvaller tankstation Almelo

Een 32-jarige drugsverslaafde man uit Almelo is veroordeeld tot 15 maanden cel en tbs met voorwaarden, de lichtere of mildere vorm van terbeschikkingstelling. De verslaafde man beroofde in oktober vorig jaar een tankstation aan de Henriëtte Roland Holstlaan in zijn woonplaats. 



19-7-2018 17:34

Overijsselse kerken bidden voor regen

In veel kerken in Overijssel wordt gebeden voor regen: "Hoe meer naar het oosten, hoe droger, hoe meer er wordt gebeden om regen", zegt Mink de Vries van het Platform voor Kerken in Overijssel.



19-7-2018 17:16

Leerlingenvervoer Olst-Wijhe 8,5 ton duurder door interpretatiefout

Het leek de gemeente Olst-Wijhe een goede deal: drie jaar leerlingen vervoer voor 950.000 euro. Die deal blijkt door een interpretatiefout een stuk nadeliger uit te vallen. De uiteindelijke kosten bedragen namelijk 1,8 miljoen euro.



© RTV Oost 2014